Het blauwe uurtje

 

Nog niet zo lang geleden plaatste ik een paar keer een aantal sfeerfoto's van het Eper centrum, opgenomen in de avond met mooi licht, zo rond de kerstdagen.

 1240017kopie

Nu ben ik onlangs zo vlak na het avondeten met de camera richting de verkeerslichten bij de bushaltes de Klaarbeek gelopen, dichtbij huis dus. Dat was, zoals u al las in de kop van dit artikel zo rond het blauwe uurtje, zo tussen half zes en zes uur, om precies te zijn vanaf 17.38 t/m 17.52 uur. Geen statief gebruikt, maar gewoon allemaal uit de hand gefotografeerd.

Het blauwe uurtje is een periode waarbij de lucht tijdens de schemering een helder blauwe kleur krijgt. Het gebeurt tijdens de overgang tussen nacht en daglicht (of andersom). In de ochtend is het dus de periode voor zonsopkomst en in de avond de periode na zonsondergang. Na zonsondergang wordt de lucht vaak eerst helder blauw, voordat het donker (zwart) wordt.Deze blauwe kleur na zonsondergang, of in de vroege ochtend is vaak kort zichtbaar. Maar op de foto wordt deze blauwe kleur versterkt.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.