Speeltuin Jolijt

Scan 120921 0056newkopieWie herinnert zich Speeltuin Jolijn nog, die in de vorige eeuw te vinden was langs de Roggestraat in de Enkweg buurt in Epe.

Nu staat er op die plek sinds een aantal jaar Zorgcentrum De Klaarbeek, terwijl Speeltuin Jolijt daarvoor is verhuisd naar de Oude Wisselseweg, achter de Nieuwe Wisselseschool. In de vorige eeuw, ik denk zo rond de jaren 70 heb ik op die oude locatie foto's gemaakt voor als ik het goed heb het Noord-Veluws Dagblad. In mijn negatieven archief kwam ik daarvan een drietal zwart-wit opnames tegen die ik jullie hier wil laten zien. Ongetwijfeld zullen er voor een aantal personen bekende gezichten op staan.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Wim Flierman

  Op de foto’s is goed te zien dat het inmiddels 1970 is. Het oude zorgcentrum de Klaarbeek is inmiddels gebouwd. Het speeltuin gedeelte voor de kleinsten moest daardoor vedeijnen evenals het gebouwtje. Daar kwam namelijk de leveranciersingang van de Klaarbeek.
  Aan de andere kant van het terrein was inmiddels de Konigkrijkszaal van de Jehova’s Getuigen gebouwd.
  De ingang van de speeltuin kwam aan de Haaksweide te liggen, met de speeltoestellen voor de kleintjes. Ook het speeltuingebouwtje kwam aan die kant.
  Voor ons waren de kabelbaan en de grote schommels het meest interresant.
  Wij woonden in de Roggestraat van 1956 tot ons huwelijk in 1970, mijn moeder bleef er tot eind 1989.

 • Peter Otterspeer

  Heb er veel tijdd doorgebracht woonde in de Kampjes straat. Veel gevoetbald was er altijd druk veel plezier gehad.

 • Henri

  Foto's gemaakt tijdens de jaarlijkse speeltuindag. Een dag vol spelletjes met aan het eind voor iedereen een prijsje. Persoonlijk zeer goede herinneringen aan speeltuin Jolijt. De jaren 70. Als kind hoefde je niet aftespreken bij wie je ging spelen. Na school even naar huis wat drinken en dan naar buiten. Er waren altijd wel andere kinderen die buiten waren. Voetballen of rondhangen op de schommels. gewoon rechtstreeks met elkaar kletsen ipv in een app groep. Buiten zijn tot het donker werd en je naar huis moest. Heus niet alles van toen was beter maar het vele buiten zijn wel. En daar speelde speeltuin Jolijt een belangrijke rol in.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.