Actief bij de SWOE (1): Smikkelend kleding bekijken

Als je de 65 bent gepasseerd, hoef je je niet vaak te vervelen. De Stichting Welzijn Ouderen Epe organiseert een enorme reeks activiteiten voor de ouder wordende (55+) dorpsgenoten. Van dansen tot sport, van creatieve bezigheden tot ontmoetingen, van educatieve samenkomsten tot uitstapjes. Voor onze rubriek ‘Welkom bij de club’ bezoeken we een aantal activiteiten. In deze eerste aflevering: een modeshow met een high-tea, één van de ‘winteruitjes’.

Dertien eenmalige activiteiten voor 50-plussers heeft de SWOE tussen 4 oktober en 28 maart op het programma staan. Vijf daarvan spelen zich af in Epe en daaronder ook een modeshow met een high-tea in de Eper Gemeentewoning. Gera van de Velde-Roos van Roos Fashion uit Vorchten toonde vanmiddag een deel van haar kledingcollectie en cliënten van de Passerel die in restaurant/bakkerij van het Oude Kantongerecht in Apeldoorn werken, verzorgden de ingrediënten van de high-tea.

Zo’n vijftig dames en één heer hebben zich er voor ingeschreven. De high-tea is een echte verwennerij, er zijn lekkere hapjes in overvloed. ,,Begin maar vast wat te eten, na de pauze volgt nog een ronde, dan met wat hartigs’’, wordt de aanwezigen geadviseerd. Maar daar komen ze vóór de pauze nauwelijks aan toe. Slechts een enkele maal reikt een arm naar de torentjes met gebak. De meeste bezoeksters vinden kennelijk dat er zo veel moois te zien, dat ze helemaal vergeten te smikkelen.

Bovendien heeft de modeshow een extra leuk aspect, want de vijf mannequins zijn dames die ook de winteruitjes hebben georganiseerd en begeleiden en een aantal van hen was ook betrokken bij het zomerprogramma van de SWOE. Het zijn dus oude bekenden en dat maakt de show extra leuk.

Sylvia Boulangé, Truus Cammenga, Rie Kamphuis, Riek van Werven en Leen Stegeman lopen als volleerde mannequins door de zaal. Soms lopen ze bewust naar een paar dames van wie ze verwachten of merken dat ze buitengewoon gecharmeerd zijn van de kleding die zij op dat moment dragen en iedereen mag in alle rust de stoffen voelen. Heel elegant draaien ze om hun as om hun kleding te showen. ,,Ik ben een carrière misgelopen’’, reageert een van de dames op een opmerking dat ze het zo leuk en professioneel doen.

Roos-Fashioneigenaresse Gera, die wel vaker modeshows voor vrouwenverenigingen en dergelijke geeft, vertelt als ladyspeaker allerlei bijzonderheden over de veelal eigentijdse en toch tijdloze kleding en nodigt de dames ook uit om eens een kijkje te nemen in haar boerderij aan de Losweg in Vorchten, waar ze haar modezaak heeft. In de pauze en na afloop mogen de dames nader bestuderen en passen wat ze willen en wie wil, mag ook even wat kleding mee naar huis nemen om daar te passen en eventueel te showen. En natuurlijk kunnen de dames ter plekke, veelal met een aantrekkelijke korting, wat kopen om hun garderobe uit te breiden.

De bezoeksters genieten zichtbaar met volle teugen van het uitje, maar doen gezien hetgeen overblijft van de high-tea, kennelijk allemaal aan de lijn om de kleding maar niet een maatje groter te hoeven kopen.

modeshow (5)

 

 

Het volgende winteruitje is op donderdag 22 november, een bezoek aan een bloembollenbedrijf in Lemelerveld, waar de deelnemers ook een orgelconcert gaan bijwonen. De trip wordt afgesloten met een driegangen diner in Dalfsen.

Op vrijdag 23 november kunnen 55-plussers de Grote Kerk bezoeken, waar ze uitleg krijgen over de restauratie.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Het houdt niet op, schijnt het. Appartementen op de plek van de Middenstip, de voormalige RK Kerk en de ABN AMRO-bank. Het centrum wordt er niet mooier op en bestaat straks alleen uit winkels en appartementengebouwen. Dus bouwen voor projectontwikkelaars. Waar blijven de kleine huizen met tuintje voor senioren en starters? Bouwen voor de bevolking!De donaties t.b.v het herstel van de Notre-Dame zijn nu al opgelopen tot 700 miljoen euro! Kan dat geld niet veel beter worden besteed aan de enorme armoede in de wereld?Het wordt steeds gekker in ons land. Hier meer daarover.Niet alleen in Epe, maar in heel het land kunnen ze er wat van. Een goed artikel over de bomenkap in ons land. En hier een filmpjeMooi gesprek tussen Sunny Bergman, u weet wel, de documentairemaakster die vooral bekend is omdat ze jan en alleman van racisme beschuldigt, en cabaretier Theo Maassen, die met zijn show over 'de opkomst en ondergang van de witte man' volle zalen trekt.Kijk eens wat leuk, de werkgroep Twerk van De Passerel aan het werk.,,Ik heb een groen hart.'' Welnee man, je wilt gewoon een vette bankrekening.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is! 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.