7 dagen 7 kiekjes (200)

 1270208 copyIn de week van 15 t/m 21 september heb ik onder andere een kiekje gemaakt van het begin van de werkzaamheden aan de Patrijsweg. Deze wordt smaller gemaakt en er komen parkeerhavens. Ook wordt er voor de aanpassingen een drietal bomen gekapt.

Zondagochtend 15 september ligt de LP 'Blues Album' met verschillende artiesten op de draaitafel, waarvan ik er eentje uit selecteer, Chicken Shack. Chicken Shack is een Britse bluesband, opgericht in 1965 door Stan Webb (gitaar en zang), Andy Silvester (basgitaar), en Alan Morley (drum). De groep is tot op heden actief. Ze zijn in Nederland het bekendst met de hit I'd Rather Go Blind en in mindere mate met het instrumentale Sad Clown.

 DSF5539

Stan Webb en Andy Sylvester vormden in 1964 de bluesband Sounds of Blue op, samen met Christine Perfect en Chris Wood (die later bij Traffic ging). In 1965 kwamen Andy Silvester en Alan Morley erbij en werd de naam veranderd naar "Chicken Shack" Deze naam was afgeleid van Jimmy Smiths album Back at the Chicken Shack. 'Chicken shacks' (letterlijk "kiprestaurants") werden bovendien wel vaker genoemd in bluesnummers, zoals Amos Milburns hit, "Chicken Shack Boogie". In de vijf jaar erop speelde "Chicken Shack" vooral in de Star-Club, Hamburg. Leden die bij de groep speelden in deze tijd waren Al Sykes, Hughie Flint en later Dave Bidwell.
In 1967 maakte de groep haar debuut in het Verenigd Koninkrijk op het National Jazz and Blues Festival, Windsor. Ze kregen een contract bij Mike Vernons platenlabel Blue Horizon. Hier brachten ze het album "Forty Blue Fingers, Freshly Packed and Ready to Serve" uit in 1968. De band had aanvankelijk maar matig succes, hoewel ze wel twee kleine hits scoorden met "I'd Rather Go Blind" en "Tears In The Wind". Perfect verliet de band na deze hits omdat ze trouwde met John McVie van Fleetwood Mac. Ze werd vervangen door Paul Raymond van Plastic Penny.
Nadat Blue Horizon in 1971 hun contract niet verlengde, verlieten pianist Paul Raymond, bassist Andy Silvester en drummer Dave Bidwell allemaal de band, en sloten zich aan bij Savoy Brown. Webb besloot de band om te vormen tot een trio met John Glascock als bassist en Paul Hancox als drummer. Samen namen ze Imagination Lady op. Deze samenstelling hield niet lang stand; Glascock vertrok om zich aan te sluiten bij Jethro Tull, terwijl Webb in 1974 bij Savoy Brown ging voor de opnames van hun album Boogie Brothers with them. Daarmee viel Chicken Shack uit elkaar.

Op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'I'd Rather Go Blind':

 

Maandagochtend 16 september grote Ziggo storing, niets doet, het geen internet, telefoon, tv of radio. Dan biedt een portable radio toch nog enige troost.

 1270111

 

Dinsdag 17 september heb ik een kiekje gemaakt van 5 flessen, waarvan er 1 een afwijkende kleur heeft.

 1270143

 

Woensdagavond 18 september was het weer een prachtig gezicht in de lucht, met kleur en strepen.

 1270204

 

Donderdag 19 september is men begonnen aan de Patrijsweg om die veiliger te maken.

 1270208

 

Vrijdagmiddag 20 september. Hoe vaak ben ik hier al wel niet langs gelopen richting dorp.

 1270223

 

Zaterdag 21 september was het korendag in de Grote Kerk, waar ik een kiekje heb gemaakt.

 1270253

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.