7 dagen 7 kiekjes (198)

 DSC4847 copyIn de week van 1 t/m 7 september ben ik onder andere aanwezig geweest bij het EPOP festival, waar ik een grot aantal foto's heb gemaakt.

Zondagochtend ligt de CD 'Big red Letter Day'uit 1993 van Buffalo Tom in de CD-speler. In 1986 richten zanger/gitarist Bill Janovitz, bassist Chris Colbourn en drummer Tom Maginnis de band Buffalo Tom op. De band begon als één van de stevigste bands van de Massachusetts collegerock-scene, eind jaren 80, begin jaren 90. Hun geluid omvatte bijna alle aspecten van alternative- en underground rock. Het titelloze debuutalbum ziet drie jaar later het daglicht. De critici vergelijken het met de band Dinosaur Jr. en echt gek is dat niet. J Mascis, frontman van Dinosaur Jr., heeft het album geproduceerd en speelt op één nummer mee. Ook voor het tweede album, Birdbrain (1990), roept Buffalo Tom de hulp van Mascics in. Hij werkt niet mee aan ‘Let Me Come Over’ uit 1992. Dit album met de single ‘Taillights Fade’ met hartverscheurend refrein betekende groot success voor Buffalo Tom. Vorig jaar waren de mannen nog te zien in Paradiso met de ‘Let Me Come Over 25th anniversary tour’.

 1260823

Het nieuwe album ‘Quiet and Peace’ verschijnt na een pauze van 6 jaar. De nieuwe nummers dragen de vertrouwde Buffalo Tom kenmerken maar de onstuimige poprock lijkt fijner van structuur en wordt verlicht door opvallend gebruik van toetsen, synthesizers en verschillende vrouwelijke backing vocals. Janovitz’s dochter Lucy bijvoorbeeld leent haar stem aan de band’s vertolking van Simon en Garfunkel klassieker ‘The Only Living Boy in New York’. “We hebben inderdaad wat nieuwe dingen geprobeerd op dit album maar tegelijkertijd voelen de songs als de meest band-eigen die ik ooit heb geschreven”, zegt Janovitz. De band werkte samen met mixer John Agnello (Sonic Youth) en producer en collega alt-rocker David Minehan, bekend als ex-frontman van de Neighborhoods. (Bron tekst: Paradiso)

Op deze link kunt u luisteren en kijken naar 'I'm Allowed':

 

Maandagmiddag 2 september. Weer was het goed raak op de kruising Zuukerenkweg met de Meent, de zoveelste keer al. Had men vanaf het begin hier een tunneltje gemaakt, net als iets verderop, dan had men deze problemen niet. Nu heeft het al zoveel geld gekost, blikschades en het meerdere malen aanpassen van deze kruising.

 1260872

 

Dinsdag 3 september. Vandaag heb ik het afdakje boven onze voordeur schoon gemaakt en er een kiekje van gemaakt.

 DSC4663

 

Woensdagmiddag 4 september. Er had iemand een ei laten vallen op straat, tenminste ik neem niet aan dat het van een vogel was, want dan was het wel een heel vreemde vogel.

 1260911

 

Donderdag 5 september. Het warme en droge zomerweer is waarschijnlijk voorbij, een natte periode is weer aangebroken.

 1260930

 

Vrijdagmiddag 6 september. Weer eens een keer heel wat anders, met allemaal trekkers in plaats van een trouwauto naar het gemeentehuis voor het ja woord.

 1270027

 

Zaterdag 7 september heb ik een flink aantal foto's gemaakt bij het EPOP festival.

 DSC4847

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.