7 dagen 7 kiekjes (197)

 1260794 copyIn de week van 25 t/m 31 augustus hebben we onder andere een mooie wandeling gemaakt in het Vossenbroek, aan de kant van de Wiemanstraat.

Zondagochtend 25 augustus ligt de LP 'Harvest' uit 1972 van Neil Young op de draaitafel. Neil Percival Young is een Canadees singer-songwriter. Naast zijn solowerk met onder andere Crazy Horse is hij ook bekend van Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young. Hij bracht tot nu toe meer dan 37 studioalbums uit. Het succesvolst was zijn album Harvest uit 1972.

 1260370

Neil Young is een zoon van schrijver en journalist Scott Young en diens vrouw Edna "Rassy" Ragland. Hij werd geboren op 12 november 1945 om kwart voor zeven 's ochtends in het Toronto General Hospital. Het gezin woonde toen in een huisje aan Brooke Avenue in het noorden van Toronto. Young kreeg op jonge leeftijd diabetes. In 1951 leed hij aan de virusziekte polio. Hij groeide op in Omemee. Op tienjarige leeftijd begon Young een bedrijfje, Neil Eggs. Hij hield kippen en werkte op een golfbaan om het voer te bekostigen. Hij was toen van plan om zich later aan het Ontario Agricultural College te laten opleiden tot boer.
Hij had een krantenwijk en stond 's ochtends vroeg op om The Globe and Mail te bezorgen. Voor het slapengaan luisterde hij naar de radiozender 1050-CHUM en raakte zo geïnteresseerd in muziek. In 1958 kreeg Young zijn eerste muziekinstrument: een plastic ukelele, een kerstgeschenk van zijn ouders. Toen hij twaalf jaar oud was, scheidden zijn ouders en verhuisde hij met zijn moeder naar Winnipeg. Hij ging achtereenvolgens naar de Earl Grey Junior High School en de Kelvin High School. Daar vormde hij zijn eerste bandje, The Jades. Andere bandjes waarin hij speelde waren The Esquires, The Stardusters en The Classics.

De hele biografie van Neil Young staat hier en op de volgende link luistert en kijkt u naar 'Old Man':

 

Maandagmiddag 26 augustus heb ik een willekeurig kiekje gemaakt van een bekleed fietszadel.

 1260521

 

Dinsdag 27 augustus. Het was te warm om wat te ondernemen, ben hoofdzakelijk binnen gebleven en veel water gedronken.

 DSF3352

 

Woensdag 28 augustus heb ik ondanks de aanhoudende temperaturen toch een klein eindje gefietst en zag onderweg dit mooie tafereeltje.

 1260565

 

Donderdagochtend 29 augustus heb een een serie plaatjes geschoten op de jaarlijkse koopjesmarkt rondom de Grote Kerk.

 DSF5223

 

Vrijdagmiddag 30 augustus hebben we een mooie wandeling gemaakt door het Vossenbroek.

 1260794

 

 

Zaterdagmiddag 31 augustus hebben we een bezoek gebracht bij 'Proef de culturen' bij Hagedoorns Plaatse.

 DSF5324

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.