7 dagen 7 kiekjes (172)

 DSC2473 copyIn de week van 3 t/m 9 maart zag ik dat de vijver bij woonzorgcentrum De Klaarbeek al weer aardig was aangevuld.

Op zondagochtend 3 maart ligt de LP 'Chronicle: The 20 Greatest Hits' uit 1976 van Creedence Clearwater Revival op de draaitafel. Creedence Clearwater Revival was een Amerikaanse rockband, die zijn hoogtijdagen kende in de periode 1968-1972. De bezetting bestond uit zanger, gitarist, songwriter John Fogerty (1945), zijn broer Tom Fogerty (1941-1990; gitaar), Stu Cook (1945; bas) en Doug Clifford (1945; drums). De groep speelt een karakteristieke swamp blues (moeras-blues), een mix van country, blues en rock n' roll.

 DSF2194

De geschiedenis van Creedence Clearwater Revival (voor het gemak vaak afgekort tot CCR) begint eind jaren ’50, wanneer de broers Fogerty de formatie Tommy Fogerty and the Blue Velvets oprichten. Ze treden voornamelijk op in het San Francisco Bay Area en vergaren zo enige regionale bekendheid. In 1964 krijgt de groep een contract bij platenlabel Fantasy Records, op voorwaarde dat zij haar naam wijzigt in The Golliwogs. Er worden enkele singles opgenomen, maar die hebben weinig impact. In 1967 wordt nogmaals besloten tot een naamswijziging en gaat de groep voortaan door het leven als Creedence Clearwater Revival. Deze 3 elementen komen respectievelijk van Credence Newball, een vriend van Tom Fogerty, (de extra e is toegevoegd om het woord 'creed' (=credo of motto) te creëren) Clearwater komt van een tv-reclame voor Olympia beer dat de smaak van helder water ('clear water') zou hebben, Revival staat voor de nieuwe opleving van de groep, de trouw die men elkaar zweert.

Alles over deze legendarisch band leest u hier en op de volgende link kunt kijken en luisteren naar 'Lookin' Out My Back Door':

 

Maandagmiddag 4 maart. Een kiekje van een mooie vloer bij de vijver behorende bij woonzorgcentrum De Klaarbeek.

 DSC2473

 

Dinsdag 5 maart. Ja ja, hier wordt gewerkt.

 DSC2527

 

Woensdagochtend 6 maart is Wilma krantenknipsels aan het uitknippen en inplakken, waarbij ze een opmerking maakt, als je van iedere foto die jij hebt gemaakt en geplaatst is, een euro zou krijgen, had je nu een mooi bedrag.

 DSF2202

 

Donderdagochtend 7 maart. Wat een kl ...... hondenweer vanmorgen, maar dat schiet dan wel weer lekker op met het schilderen binnen.

 3079448

 

Vrijdagmiddag 8 maart heb ik een kiekje gemaakt van een mooie spiegeling van bomen in een waterplas.

 DSF2214

 

Zaterdagmiddag 9 maart heb ik een Domino pizza geprobeerd, en eerlijk is eerlijk, hij viel mij niet echt tegen.

 DSF1068

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.