7 dagen 7 kiekjes (170)

 DSF0948 copyIn de week van 17 t/m 23 februari begint het weer zo langzamerhand toe te werken naar de lente, gezien de hoeveelheid krokussen overal.

Zondagochtend 17 februari ligt de LP 'Beautiful Friends' uit 1978 van Bellamy Brothers op de draaitafel. (The) Bellamy Brothers is een Amerikaans duo op het gebied van voornamelijk countrymuziek. De naamaanduiding is afkomstig van de broers David Milton Bellamy en Homer Howard Bellamy, die vanuit Darby, Florida hun muziek de wereld in zonden. In Nederland en België bleef hun faam beperkt tot de twee singles Let your love flow en If I said you had a beautiful body would you hold it against me.

 DSF0921

De broers kregen de muziek met de paplepel ingegoten, hun vader speelde thuis countrymuziek en was lid van een plaatselijke band. Voorts werden ze geïnspireerd door hun zuster, die rock'n roll plaatjes afspeelde. Van een gedegen muzikale opleiding kwam het niet, ze leerden zichzelf de benodigde muziekinstrumenten als gitaar, mandoline en banjo bespelen. David begon tevens aan de accordeon, fiddle/viool en piano. Voor de een vrij vroeg voor de ander vrij laat kwam hun eerste concert tot stand. In 1968 gaven ze hun eerste concert samen met hun vader in San Antonio (Florida). Florida was niet de staat, die bekendstaat om ontwikkelingen in de popmuziek, de heren vertrokken naar Atlanta (Georgia) en begonnen de band Jericho. Dat bracht niet het gewenste succes en al snel remigreerden de twee.

De loopbaan die tot dan toe op een dood spoor leek kreeg een impuls toen Jim Stafford het lied Spiders and Snakes van David opnam. Het haalde de top 5 van de Billboard Hot 100. De inkomsten van dat succes stelden de broers in staat te verhuizen naar een ander centrum in de amusementswereld, Los Angeles. Howard werd roadmanager bij Stafford.

De hele biografie leest u hier en op de volgende link kunt u de hele LP beluisteren:

 

Maandag 18 februari. Een prachtig gezicht al die bermen en perkjes met, hoofdzakelijk, paarse krokussen.

 DSF0948

 

Dinsdag 19 februari. Ovaaltjes verwijderd op de trap naar de overloop, lijm resten verwijderd, geschuurd en de treden om en om in de grondverf gezet.

IMG 20190219 133607

 

Woensdagmiddag 20 februari heb ik onder andere een kiekje gemaakt langs de Zuukerenkweg.

 DSF2077

 

Donderdag 21 februari. De bouw van het complex naast Brezan vordert gestaag.

 2211149

 

Vrijdagmiddag 22 februari heb ik een drietal foto's ingelijst die een week later in de Ring in het gemeentehuis hangen.

 DSF2078

 

Zaterdag 23 februari. Een hobby van lang geleden, sigarenbandjes sparen en inplakken.

 DSF2088

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.