Epernet blijft online, als monumentje en als naslagwerk

In tegenstelling tot eerdere berichten blijft Epernet online. Directe aanleiding is het overlijden van Bert Hanekamp op 11 november 2020. Hoewel we samen hadden afgesproken de site op 1 januari 2021 (of 1 april, als de site precies negen jaar bestaat) offline te halen, zou het me nu aan het hart gaan om daarmee zijn werk voor Epernet in de prullenbak te gooien. Deze website is nu een soort monumentje voor hem. Er worden in principe geen nieuwe artikelen geplaatst.

Epernet wordt nog steeds veelvuldig bezocht, onder meer door mensen die op Google zoeken en dan hier terecht komen. Er wordt ook nog regelmatig op artikelen gereageerd (meestal herinneringen) en gemaild (meestal vragen om informatie en/of beeldmateriaal). Illustratief is dat ons allerlaatste verhaal inmiddels door bijna 15.000 mensen is gelezen. 

Reacties verschijnen niet meer onmiddellijk; doordat mensen uit andere landen bij tijd en wijle de mogelijkheid om te reageren proberen te misbruiken en bezoekers naar duistere, veelal onbetrouwbare sites en in ieder geval commerciƫle websites willen leiden, moet er achter de schermen een vinkje geplaatst worden om uw reactie online te zetten en dat kan heel even duren. Laat dat u er niet van weerhouden om te reageren, een oproep te plaatsen, informatie te vragen, herinneringen op te halen enzovoorts!

Epernet is via een QR-code op het informatiebord ter plekke een naslagwerk voor bezoekers van het monument voor de familie Van Essen aan de Wachtelenbergweg en zal dat nog een reeks van jaren blijven.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.