Ons Mooi Epe komt 6000 euro tekort

Ons Mooi Epe heeft een schuld van 6000 euro overgehouden aan de juridische strijd om het behoud van de bomen langs de Heerderweg. De vereniging heeft allerlei procedures gehouden waarvoor juridische steun veel geld heeft gekost. Slechts een deel kan worden gedekt door de vrijwillige donaties die gedaan zijn. Voor het gat van 6000 euro doet de vereniging een beroep op leden en sympathisanten.

Het tekort wordt op woensdag 17 mei besproken tijdens de algemene ledenvergadering. Penningmeester Coos Paulusma geeft daarbij tot op de cent nauwkeurig inzage in de boekhouding.

Het lidmaatschap van de vereniging was gratis. Als de ruim 400 leden allemaal 15 euro overmaken, is het probleem opgelost. Tijdens diverse bijeenkomsten is het bestuur al met de pet rond gegaan, maar dat heeft lang niet genoeg donaties opgeleverd. Het bestuur doet daarom een dringend beroep op de leden om nog één keer de portemonnee te trekken. Ook niet-leden die met het werk van de vereniging sympathiseren, kunnen een financiële bijdrage leveren. Dat kan door geld over te maken op het bankrekeningnummer van de vereniging, maar ook door anoniem een bijdrage te storten. Informatie daarover staat hier.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Coos

    Burgerparticipatie is blijkbaar nog steeds niet iets dat vanzelfsprekend is. Als belangenvereniging probeer je zaken voor elkaar te krijgen, die het algemeen belang dienen. Zaken die formeel tot de verantwoordelijkheid van de gemeente zouden moeten behoren, maar waar het bestuur in sommige gemeentes zich niet al te druk over maken. Dan moet je als belangenvereniging soms je toevlucht nemen tot juridische stappen. En in tegenstelling tot de gemeente en de provincie kun je als belangenvereniging juridische bijstand niet betalen uit de algemene middelen. Burgerparticipatie kost de burger dus hoe-dan-ook geld en het kost de overheid niets. Sterker nog: de burger betaalt ook nog eens alle kosten die de overheid maakt. De burger betaalt dus twee keer. En dat is toch een erg merkwaardige situatie, vindt u ook niet?
    P.s. Vergeet u toch niet te doneren?

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.