Geperst (35): Domper

Sommige waargebeurde verhalen zijn zo mooi, dat je ze niet zou kunnen verzinnen. Zoals het verhaal dat ik deze week hoorde.

Hij heeft een gezin met twee tieners en een pup. Zijn vrouw en kinderen waren niet thuis en hij dacht een goede beurt bij haar te maken door eens even flink de handen uit de mouwen te steken en wat aan het huishouden te doen. Hij stopte de pup in de bench, ruimde op en veegde en dweilde net zo lang tot alles weer spic en span oogde en lekker fris rook. Met een opgeruimd gevoel verliet hij het huis; hij zou bij terugkeer met open armen ontvangen worden en overladen worden met dankbetuigingen en complimentjes.

Maar bij thuiskomst gunde ze hem bijna geen blik waardig. Ze was hard aan het werk. Druk in de weer met schoonmaakmiddelen. Wat een domper! Hij begreep er helemaal niets van. ,,Waar ben je toch mee bezig? Ik heb net het hele huis schoon gemaakt!’’, waagde hij een poging toch nog een beetje eer van zijn werk te krijgen.

Hij kreeg meteen de pin op de neus. ,,Ach wat. Die pup heeft op de vloer gekotst en op de bank gepoept. En daar heeft hij natuurlijk doorheen gelopen, dus alles zit onder de stront en kots.’’
,,Maar ik heb net alles geveegd en gedweild’’, wierp hij tegen. ,,En hij zat in de afgesloten bench toen ik weg ging.’’ Desondanks kon hij naar het compliment fluiten.

Later bleek hoe de vork in de steel zat. Een van de kinderen was thuis geweest, had de bench open gedaan, met de pup gespeeld en was daarna vertrokken, zonder het hondje weer in de bench te stoppen en die af te sluiten.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Henk Posthouwer

  Hallo Jan,
  Mooi verhalen, ook over Mazzel. Je ziet het altijd weer: de honden gaan op hun baas lijken, of is het nou andersom? In elk geval is Mazzel een slim dier.

  Ik heb ook nog een poepverhaal:

  Een echtpaar was vaak de hele dag van huis, maar dat was nooit een probleem: de hond werd uitgelaten door de buurjongen en de robotstofzuiger was de hele dag zacht zoemend aan het werk. De hond en de stofzuiger waren de beste maatjes en als de buurjongen de deur opendeed kwam de hond kwispelstaartend naar de deur: lekker stokken apporteren en dollen in het bos.
  Helaas kwam de buurjongen op een dag niet opdagen: ongelukje met de fiets, gebroken sleutelbeen en de hond vergeten. De hond, die steeds meer aandrang kreeg om te poepen. Gelukkig deed de stofzuiger zijn dagelijkse rondjes en de intelligente hond dacht dat het goed zou zijn om een grote drol te draaien op de route van de robot. De drol was snel gelegd en het duurde nog enkele uren voordat de stofzuiger de vloerbedekking met poep had geplamuurd. Heel keurig in een dun laagje...

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.