Geperst (23): Horrorvakantie (2)

Na twee dagen zaten m’n onderarmen onder de muggenbulten. Op mijn linker onderarm telde ik er negentien, op mijn rechter dertien. Veroorzaakt door piepkleine muggetjes, die je niet voelt als ze op je zitten. De acht Belgen die in het gastenverblijf zaten, zaten ook onder de bultjes. Maar die waren niet door muggen veroorzaakt.

Het waren twee jonge gezinnen met elk twee kinderen die we te gast hadden. Twee hard werkende echtparen met een eigen bedrijf die maar twee weken vakantie per jaar hebben en die tijd vooral willen besteden aan hun kinderen, die er door hun werk naar hun zin te veel bij in schieten. Ze hadden 6050 euro voor twee weken betaald. En ze hadden er meteen al de smoor over in dat er geen airco in het huis zit. De vrouw die op internet een villa had gezocht, had als één van de zoektermen ‘airco’ ingevuld en was bij o.a. dit huis terecht gekomen. In de beschrijving stond iets over ‘luchtventilatoren’ en ze ging er vanuit dat die voor de koeling zouden zorgen.

Niet dus.

We spraken de vrouw die het huis gereserveerd had, medio de eerste week. Ze klaagde over de hitte in huis. En ze vertelde dat bijna iedereen van top tot teen onder de jeukende en brandende bultjes zat; na de eerste nacht een echtpaar, na de tweede nacht bijna iedereen. Bijna iedereen, want zij had nergens last van. Ze was verder wel redelijk tevreden: mooie plek en gelukkig een zwembad en schaduw.

Vrijdagsmiddags waren we weer even gevlucht naar een rivier 17 kilometer verderop en kregen we vlak voordat we thuis kwamen een telefoontje van de eigenaar: de gasten hadden gebeld, er was wat ergs aan de hand. We waren nog maar nauwelijks uit de auto of ze kwamen ons tegemoet. En toen begon de horror.

Ze hadden het niet vertrouwd, die jeukende en brandende bultjes. Twee van hen die Frans spreken, waren naar de apotheek gegaan. ,,Weet u waar we die bultjes van hebben en heeft u daar iets tegen?’’, hadden ze gevraagd. De apotheker wist het meteen, evenals een collega die er voor een second opinion was bijgehaald: ‘punaises des lits’. In het Nederlands: bedwantsen. Bedwantsen? ,,Qui, punaises des lits. C’est ne pas bon. C’est un catastrofe.’’

Het zei ons ook niet zo veel, maar nadat we op www.bedwantsenbestrijden.com hadden gekeken, gingen ook bij ons alle alarmbellen rinkelen. Het is zo ongeveer het ergste wat je als huiseigenaar of beheerder van een vakantieaccommodatie kan overkomen. Kijk maar eens op die site.

Maar dat was nog lang niet alles wat van deze ‘vakantie’ een nachtmerrie van de ergste soort maakte.

 

- Wordt morgen vervolgd -

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.