Daar is ze weer! 413: Persoonsgegevens

Al jaren is echtgenoot geabonneerd op een natuurblad. Ik krijg als cadeautje een ‘blad cadeau’, en dat blijkt van een blad van dezelfde uitgever als van die van het natuurblad. En daar gaat het mis.

Want op een dag komt echtgenoot (we zijn dan op vakantie) er achter dat het maand/natuurblad nu op mijn naam staat. En dat vindt hij vreemd. Dus belt hij de klantenservice. (Per slot van rekening hebben we nu de tijd en bellen vanuit het buitenland is nu net zo duur als in Nederland.)
Bij de klantenservice geven ze aan dat het natuurblad nu op mijn naam staat. Maar dat wil echtgenoot niet. ,,Daar heb ik niet om gevraagd. Jullie zetten zo maar mijn maandblad op naam van mijn vrouw, ongevraagd! Ik vraag me af hoe zich dat verhoudt met de wet op de privacy. Dit kan helemaal niet.” De dame aan de andere kant vindt het moeilijk. Echtgenoot vraagt om haar leidinggevende. Zelfde verhaal. Maar…. Het zal goed komen, hij zegt te begrijpen wat het punt van echtgenoot is en heus, het komt goed!

Dus niet.
Een maand later valt het natuurblad weer op de mat. Op mijn naam.
Dus gaat echtgenoot weer bellen. Weer hetzelfde verhaal, weer dezelfde uitleg. Maar wel wat bozer nu, want het zou goed komen. Dat wordt nu ook weer beloofd. ,,En anders zeg ik het blad op, als ze zo met mijn gegevens omgaan, zomaar mijn abonnement op jouw naam zetten … Ik ben al zo lang lid van dat blad, alle voordeeltjes vallen nu weg omdat het sinds een paar maanden op jouw naam staat …” Moppert hij nog even na.
Hij loopt naar boven.

Ik pleeg een telefoontje.
Echtgenoot loopt weer binnen.
Ziet mij telefoneren.
En zegt tegen oudste die op de bank de krant leest: ,,Is je moeder nu serieus weer de uitgever aan het bellen om mijn natuurblad weer op haar naam te krijgen?”

Humor is een belangrijk wapen.
Vooral tegen een nare sfeer.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.