Langs paddenstoelen en over water in het Wisselseveen

Wisselseveen 2

Op sommige dagen is het zó lekker weer, dat je er wel op uit moet als je geen verplichtingen hebt. De lokroep is te sterk om te weerstaan. Sjaan Durberg is ook niet opgewassen tegen de verleiding. Ze varieert haar trips zo veel mogelijk, zoekt elke keer weer een ander gebied op om de benen te strekken en van de natuur te genieten. En van paddenstoelen, want daar is ze gek op. Ze heeft er oog voor en verstand van en wat ze er niet van weet, zoekt ze op. Tijdens een wandeling door het Wisselseveen kwam ze er ook weer veel moois tegen.

Thuis selecteerde ze een aantal foto’s die ze onderweg heeft gemaakt en schreef ze er onderstaande tekst bij:

 

Tijdens onze wandeling door en over het Wisselseveen kwamen we een aantal mooi paddenstoelen tegen. Die met de witte rand is de Dennenmoorder, de Latijnse naam is Hetereobasidion annosum.
De naam zegt genoeg, hij is een parasiet voor de dennenboom, maar mooi is hij wel, ook van onderaf gezien. De andere paddenstoelen zijn Tonderzwammen, Latijnse naam Fomes fomentarius. Ook deze soort heeft een mooie onderkant. Van het hoedvlees werden vroeger kledingstukken gemaakt en ook werd er vuur mee gestookt. Vandaar de naam tondel, wat de benaming is voor licht ontvlambaar materiaal.
We wandelen over de vlonder, waar vanaf je telkens een ander kijk op het Wisselseveen krijgt en door de statige laan naar Anna’s Hoeve. De fotoserie gaat tot dat punt; wij zijn nog even verder gelopen, over de Tongerese Heide en door het bos.
Het was er weer een mooie dag voor, met mooie blauwe luchten en een stralende zon.
Op naar de volgende wandeling!

 

Wisselseveen 1

Wisselseveen 3

Wisselseveen 4

Wisselseveen 5

Wisselseveen 6

Wisselseveen 7

Wisselseveen 8

Wisselseveen 9

Wisselseveen 10

Wisselseveen 11

Wisselseveen 12

Wisselseveen 13

Wisselseveen 14

Wisselseveen 15

Wisselseveen 16

Wisselseveen 17

Wisselseveen 18

Wisselseveen 19

Wisselseveen 20

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.