Montreux en Queen (vervolg)

In dit tweede deel - het eerste deel staat hier - ga ik verder met dit unieke museum, wat mede tot stand is gekomen door The Mercury Phoenix Trust, een stichting die wereldwijd tegen aids vecht.

0

Freddie Mercury, de zoon van een Britse ambtenaar van Indiase afkomst, werd geboren op het eiland Zanzibar en verhuisde naar Londen, waar hij in 1970 zijn vruchtbare samenwerking met Queen begon.

Op het Montreux Jazz Festival in 1978 nam de zanger het album "Jazz" op met Queen. Hij werd verliefd op Montreux en het meer van Genève en besloot zich hier te vestigen. Hij zei onder andere: "Als je zielsrust wilt, kom dan naar Montreux".

The Mercury Phoenix Trust is zoals gezegd, een stichting die wereldwijd tegen aids vecht. Na het overlijden van Freddie Mercury aan aids-gerelateerde ziekte, op 24 november 1991 in Londen, organiseerden de overgebleven Queen-leden en manager Jim Beach, het Freddie Mercury Tribute Concert for AIDS Awareness, waarvan de opbrengsten werden gebruikt om de stichting op te starten. De trustees zijn Queenleden Brian May en Roger Taylor, Mary Austin (lange tijd de vriendin van Mercury) en manager Jim Beach.

De tentoonstelling, die onder auspiciën staat van de Mercury Phoenix Trust, laat in het bijzonder de persoonlijke banden van Freddie Mercury zien met Montreux en de studio waar Freddie in zijn laatste maanden evenveel tijd zou doorbrengen als zijn gezondheid zou toelaten en waarbij hij zijn allerlaatste vocale tracks zou opnemen.

17

18

19

Mooi om te zien en mee te maken dat twee mensen van ver in de tachtig een koptelefoon opzetten om wat nummers van Queen te beluisteren.

20

21

22

23

25

26

27

28

29

30

31

32

Om zijn tijd in Montreux te herdenken, werd in 1996 een bronzen standbeeld van Freddie Mercury aan de waterkant geplaatst. En hoe zit het vandaag? Nou, zijn fans komen nog steeds elke dag bloemen
bij zijn monument brengen.

 DSF8964

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.