Eper galerie viert jubileum met Eper kunstenaars

Anne Maria Waterreus De Ridder en de Nar AangepastGalerie De Aventurijn bestaat dit jaar 15 jaar. Dat is inmiddels een bekend gegeven omdat er gedurende het gehele jaar 2018 jubileumtentoonstellingen plaatsvinden. Als een galerie gevestigd is in Epe en je viert je verjaardag, moet je ook enkele kunstenaars uit jouw kunstdorp uitnodigen. Dat heeft ‘De Aventurijn kunstbemiddeling’ nu gedaan. Van 27 september t/m 27 oktober staan vijf Eper kunstenaars centraal aan de Polweg.

En als je het dan Epers wilt houden, dan kan niemand anders dan de burgermeester van Epe de opening verrichten. Zondag 30 september om circa 15.00 uur, zal Hans van der Hoeve de Eper kunstenaars en Eper galerie toespreken.
Het was moeilijk voor Margriet Pleiter om een kleine selectie te maken van de vele bijzondere kunstenaars uit Epe. Haar keuze is gevallen op:
Monica Ligteringen – beeldende kunst
Ria Pastoor – keramiek
Jan Sickmann – glas en gemengde kunst
Jan Warnaar – glaskunst
Anne-Maria Waterreus – schilderen.

Eigenlijk behoeven geen van allen een nadere toelichting. Deze vijf kunstenaars hebben regelmatig exposities gehad in en buiten Epe. Het feit dat zij ook al eerder aanwezig waren tijdens een expositie in De Aventurijn, heeft zeker een rol gespeeld.

De twee Jannen uit Oene met hun glaskunst mogen bij deze Eper expo niet ontbreken. Beiden van origine keramiek kunstenaars en nu bezig met het glas. Sickmann met zijn ‘boten met ladingen’ en Warnaar met zijn diversiteit aan fusing van gekleurd en ingekleurd glas.

Ria Pastoor, een heel goede en bekende keramiste, heeft kunstwerken gemaakt die ook een diepere ‘lading’ hebben. Het leven en alles daaromheen staat bij haar momenteel zeer centraal.

Anne-Maria Waterreus brengt haar surrealistische doeken van olieverf op canvas in de haar bekende felle kleuren. Steeds weer nieuwe taferelen die blijven boeien en een wereld van gedachten bij je oproepen.

Last but not least: Monica Ligteringen: een veelzijdig kunstenaar die diverse disciplines zich eigen heeft gemaakt. Met name haar hout-sculpturen met brons, epoxy, cement en ander materiaal zetten een mens tot nadenken. Door het werken met de vele kunstvormen maakt Monica zich vrij.

Omdat dit een echte Eper tentoonstelling is van de jarige Galerie De Aventurijn hebben de vijf kunstenaars en de galeriehoudster gezamenlijk een kunstwerk samengesteld. In het atelier van ‘De Jannen’ in Oene hebben zij met z’n zessen een bijzonder kunstwerk ontworpen. Een unieke prestatie met een uniek resultaat gemaakt door kunstenaars uit diverse disciplines. En dit zal getoond worden tijdens de officiële opening op zondag in de galerie.

De tentoonstelling “Autumn at the 15th. Anniversary of Gallery De Aventurijn” wordt van 27 september t/m 27 oktober gehouden in Galerie De Aventurijn aan de Polweg 2 te Epe. De openingstijden zijn donderdag t/m zaterdag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak. Meer informatie staat op www.aventurijnglasgalerie.nl, of bel naar 0578-610535. De galerie is niet rolstoeltoegankelijk.
Overigens zijn de previewdagen (27/28 en 29 september) heel goede momenten om als eerste de fraaie kunstwerken te bekijken.

Anne Maria Waterreus De Ridder en de Nar Aangepast

'De ridder en de nar' van Anna-Maria Waterreus.

de ploeg

'De ploeg' van dezelfde kunstenares.

Ligteringen Voor het blok III

'Voor het blok' van Monica Ligteringen.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.