Expositie 'Licht beweegt' in de Ring

DSC 6083 copy

Afgelopen woensdagavond werd deze expositie van Maria Kuiken (abstracte portretten) en Annette Clay (ontwerpkunst) geopend in de Ring.

De ronde vorm van de ruimte en de witte marmervloer vormen het gevoelige decor van deze magische expositie. “We willen met onze kunstwerken de lichtheid en speelsheid van kunst benadrukken.” Maria Kuiken laat vooral portretten zien. Het zijn poëtisch abstracte gezichten. Met gevoelige lijnen, kleuren en vlakken bouwt ze een beeld op. Vaak fragiel, stil en een beetje mysterieus. De portretten prikkelen de verbeelding. Misschien herken je er iemand in of komt er een verhaal bij je op.

Naast de portretten zijn er enkele kleurrijke abstracte werken, schetsen en studies te zien. In haar schilderijen speelt ritme een belangrijke rol. Met heldere kleurtonen en fijne verbindingen tussen lijnen en kleurvelden ontstaat een compositie. Maria werkt meestal met acryl op handgemaakt Thais bamboe- of moerbeipapier. Het papier geeft het schilderij een heel eigen karakter. Als het klaar is wordt het op linnen geplakt (marouflage) en opgespannen.

Maria Kuiken volgde langere tijd lessen bij beeldend kunstenaar Peter Geerts (Schilderschool Zwolle) en ze is lid van Kexit, een collectief van beeldend kunstenaars. Haar werk is in binnen- en buitenland geëxposeerd.

De voorwerpen van Annette schitteren in heldere kleuren in de ruimte. Kleur, verfijning en kracht zijn een paar termen die in je opkomen bij het zien van dit werk. De objecten zijn miniaturen, vaak draagbaar als sieraad.
Annette Clay heeft haar studio in Den Haag. Na de voltooiing van de opleiding aan de Vakschool Schoonhoven in 1980, legde Annette zich toe op sieraad ontwerp en fijn sculptuur.

 DSF6113

 DSF6117

Yvonne Lievense heet de aanwezigen welkom.

 DSF6121

Midden links, Maria Kuiken en midden rechts, Annette Clay.

 DSF6123

 DSF6128

Maria Kuiken vertelt over haar werk, .......

 DSF6139

....... waarna Anita Moerman een openingswoord houdt.

 DSF6143

 DSF6148

 DSF6155

 DSF6158

 DSF6160

 DSF6162

 DSF6167

DSC 6075

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.