WK-waardige derby in stampvolle Grote Kerk

derbyNiet op het groene gras ergens in Rusland, maar in de Grote Kerk in Epe vond zaterdagavond de Muzikale Derby Nederland – Duitsland plaats. In een afgeladen kerk presenteerden de orkesten van KNA Epe en de 1. Akkordeon Club 1933 Rüsselsheim e.V. zich aan het publiek. Nadat KNA twee jaar geleden een bezoek gebracht had aan Rüsselsheim, was het nu de beurt aan de Duitse gasten om naar Nederland te komen.

De avond werd geopend door het Recreantenorkest o.l.v. Jeroen Gulikers. De Nocturne van Løvland / Skavlan werd prachtig gespeeld. Ook de medley van bekende melodiën uit de musical My Fair Lady viel bij het publiek goed in de smaak.

Daarna trad het A-orkest, eveneens o.l.v. Jeroen Gulikers, voor het voetlicht. Het eerste nummer, Am Golf von Neapel, was een geschenk van de zustervereniging, gecomponeerd door haar vorige dirigent, Josef Dieser. Dat dit nummer nu gespeeld werd, was een grote verrassing voor het Duitse orkest. Het bracht iedereen al een beetje in vakantiesfeer.

Als laatste nummer werd Sinfonia alla Barocco gespeeld, van Ted Huggens. Dit klassiek aandoende werk met een moderne interpretatie en ondersteund door een krachtig slagwerk, werd met overtuiging gebracht. Dit was ook te merken aan het slotapplaus van het voltallige publiek.

Na de pauze was het de beurt aan de Duitse accordeonisten, o.l.v. Hajo Rühl. Velen zaten vol verwachting op het puntje van hun stoel.

Als opening was gekozen voor het originele werk Werziade van Fritz Dobler. De accordeonisten hadden het zich niet gemakkelijk gemaakt met dit nummer, maar het werd met kracht, souplesse en overtuiging gespeeld. Met Libertango brachten het orkest en de dirigent het publiek in Argentijns tango-sferen. Bij de Udo Jürgens Hitmix en Fly me tot he moon, trad eveneens de zangeres, Franziska Brädje, op. En wat te denken van het prachtige nummer van Freddy Mercury: Bohemian Rhapsody.
Na een daverend slotapplaus kon een toegift niet uitblijven: Copacabana.

Helemaal aan het slot traden alle ruim 60 accordeonisten op met het slotnummer: Im sonnigen Süden, een medley van bekende nummers, dat werd afgesloten met het prachtige en pittige Espana Cani. Het nummer werd zowel om beurten als door beide dirigenten geleid.

Geen gele of rode kaarten bij dit treffen, slechts verbroedering. Geen scheidsrechters die de vechtende spelers uit elkaar moeten houden, maar twee dirigenten die hun spelers leidden naar een geweldige prestatie. Muziek op hoog niveau!

derby

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.