Een geweldige avond in de Heerd

Afgelopen woensdagavond hebben we de voorstelling 'The Sound Of The Blues & Americana' bijgewoond van Johan Derksen in de Heerd in Heerde.

0

Voor en na de voorstelling werd een expositie in de foyer opgesteld door Museum RockArt. De expositie bestond uit bijzondere affiches, gitaren, cd's, lp's en boeken uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden.

De voorstelling vond plaats in de Rabo Theaterzaal. Vol verwachting namen we plaats op de zevende rij in deze mooie akkomodatie. Om 20.15 uur gingen de gordijnen open en hoorden we het eerste nummer. Gelijk werden we getrakteerd op een mooi nummer, The Weight van The Band. Onze avond kon toen gelijk al niet meer stuk. The Band wordt door kenners beschoudt als de allerbeste band in de geschiedenis. Na dit openingsnummer kwam Johan Derksen het podium op om het een en ander uit te leggen op de manier zoals we van hem gewend zijn. Johan zegt wat hij denkt en wat hij vindt, recht voor zijn raap dus. Het motto van Johan was, en dat zal hij overal vertellen waar zo/n voorstelling plaats vindt, als je na afloop er niets aan vond, dan heb je een kutavond gehad en als je het prachtig vond, dan heb je een fantastische avond gehad.

Ooit had Johan Derksen onder andere het tv programma 'Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop'. Helaas is dat al weer verleden tijd. Waarschijnlijk kent (bijna) iedeeen hem wel van het voetbal programma Veronica Inside, waarin ook altijd de bekende zanger Danny Vera, muzikant en songwriter optreed, met zijn Americana muziekstijl.

Deze avond stond er een elfkoppige band met muzikanten waarvan ik er maar een van kende, gitarist Erwin Java, die gewerkt heeft met verschillende bekende bands en zijn eigen band. De rest waren muzikanten die veelal in bands speelden, sessiemuzikanten of muziek docenten, die ik zelf niet kende. Ook zaten er twee Amerikanen in de band, een zanger en zangeres. Hun namen weet ik niet meer. De hele avond was doorspekt met nummers uit de jaren 60 en 70, zo kwamen onder andere The Eagles voorbij, Otis Redding, Linda Ronstadt, The Stones, Emmylou Harris, Bob Dylan, Booker T. & the M.G.'s, Ike and Tina Turner, en zo nog meer. Johan Derksen beperkte zijn aandeel tot een paar keer om een volgende artiest aan te kondigen. Het schijnt dat deze band nog wel eens verschilt van samenstelling. De elfkoppige band die we afgelopen woensdagavond zagen, staat als een huis, het waren allemaal klasse muzikanten. Om op het motto van Johan Derksen terug te komen wij hadden een fantastische avond, en smaakt duidelijk naar meer. Ook dank aan de Heerd, die dit soort concerten naar Heerde haalt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13a

14

15

16

16a

17

Alle gemaakte foto's van deze avond staan op mijn Facebook pagina.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Bert

  Ik zag je al lopen met de camera dus zat al te wachten op je foto's. Mooie avond met zeer goede muzikanten. Het overtrof niet de eerste theatertour maar dat kan komen doordat het toen allemaal een verrassing was. Wat voor mij het absolute hoogtepunt was is zonder twijfel de man van de bovenste foto, Malford Milligan. Wat een geweldige en charismatische zanger. In de pauze gelijk zijn LP gekocht en hem gevraagd zijn handtekening erop te zetten. Mooi dat in allemaal mogelijk was in De Heerd!

 • Jan van de Beek

  Theater de Heerd ,
  Bert namens de theater de Heerd bedankt voor je prachtige reportage ,vele mensen hebben genoten van deze voorstelling .Een ieder die hier aan bij gedragen heeft willen wij hiervoor bedanken .Het Epernet heeft ons in de jaren ondersteund met reportage over onze voorstelling ,nogmaals bedankt daarvoor vooral Jan en Bert .
  Wij zullen jullie straks missen maar wie weet ?

  Namens theater de Heerd ,Jan van de Beek .

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.