7 dagen 7 kiekjes (215)

 DSF1642 copyIn de week van 29 december 2019 t/m 4 januari 2020 heb ik onder andere een fotoreportage gemaakt van de mini elfstedentocht bij Epe On Ice.

Zondagochtend 29 december ligt de LP 'Rock Album' waar verschillende artiesten op staan, op de draaitafel. Ik pik de band Ram Jam er uit. Ram Jam was een Amerikaanse rockgroep. De band ontleent haar bekendheid vooral aan het nummer "Black Betty" uit 1977, een bewerking van een volksliedje dat eerder onder andere door bluesmuzikant Lead Belly was uitgevoerd.

 DSF1320

Ram Jam kwam voort uit de band Starstruck uit Cincinnati, geformeerd door gitarist Bill Bartlett die in de jaren zestig in The Lemon Pipers had gespeeld. Bartlett rearrangeerde Black Betty tot een rocksong en bracht het uit met Starstruck. Het werd een lokaal succes die de interesse wekte van platenproducers uit New York. Deze formeerden een nieuwe groep rond Bartlett; Ram Jam. Black Betty werd door Ram Jam opnieuw uitgebracht, het was echter de opname die door Starstruck was opgenomen. Op de single is de bezetting Bartlett (leadgitaar, zang), Tom Kurtz (gitaar, zang), David Goldflies (basgitaar) en David Fleeman (drums). Op de rest van het eerste album en tijdens de eerste tour werd Ram Jam gevormd door Bartlett (gitaar), Pete Charles (drums), Myke Scavone (zanger) en Howie Blauvelt (basgitaar).

Het internationale succes van Black Betty en het debuutalbum Ram Jam wist de band niet meer te overtreffen. In 1978 werd nog een tweede album uitgebracht, Portrait of the Artist as a Young Ram, met Jimmy Santoro op gitaar. In 1994 werd een derde album uitgebracht onder de titel Nouvel Album, zonder enig succes. Howie Blauvelt was op dat moment al overleden, hij stierf in 1993 op 44-jarige leeftijd aan een hartaanval. Ook drummer Pete Charles is inmiddels overleden.

Op deze link kunt u luisteren en kijken naar "Black Betty':

 

Maandagochtend 30 december kleurde de lucht wel heel erg mooi.

 DSF1755

 

Dinsdagmiddag 31 december hebben we even een rondgang gemaakt over de Klaarbeek.

 DSC6662

 

Woensdagochtend 1 januari 2020 maakte ik een kiekje van de vuurwerktroep op de weg achter ons huis veroorzaakt door ...... De overbuurman heeft die troep opgeruimd, chapeau!

 1280653

 

Donderdagmiddag 2 januari. Zo maar een kiekje ergens in Epe.

 1280724

 

Vrijdag 3 januari. Vandaag maar 1 foto gemaakt, een kiekje ergens in ons huis met de gsm.

IMG 20200103 220944

 

Zaterdagochtend 4 januari heb ik foto's gemaakt van de mini elfstedentocht bij EOI.

 DSF1642

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.