7dagen 7 kiekjes (209)

 DSF0707 copyIn de week van 17 t/m 23 november hebben we onder andere een uitstapje gehad naar Museum Marius van Dokkum in Harderwijk met de vrijwilligers/oppassers van Stichting de Ring.

Zondagochtend 17 november ligt de CD 'Seaborne West' uit 1995 van Daryll Ann in de CD-speler. Daryll-Ann was een Nederlandse alternatieve-rockband. Midden jaren negentig bereikte de band het hoogtepunt in hun bekendheid, maar genoot vooral status in alternatieve kringen. De belangrijkste songschrijvers van de band waren Jelle Paulusma en Anne Soldaat.

 DSF0659

Daryll-Ann werd opgericht in 1988. De meeste muzikanten zaten toen nog op de middelbare scholen Groevenbeek in Ermelo en Nassau-Veluwe in Harderwijk. Ze trokken buiten school met elkaar op in Bar Dancing De Mac en café Moustache in Harderwijk. In eerste instantie bestond de band uit de broers Jelle en Coen Paulusma, Jeroen Vos en Frank van der Bij. Het duurde echter niet lang voordat gitarist Anne Soldaat toetrad. Hiermee was de eerste bezetting van de band compleet.

In 1991, nadat de bandleden verhuisd waren naar Amsterdam en Utrecht, brachten ze hun eerste EP uit op het Kelt-label, waarmee ze zich direct in de kijker speelden. Begin 1992 werd de band daarom uitgenodigd om te komen spelen op het Noorderslag festival. Later dat jaar verscheen het debuutalbum Renko, bij Solid Records. De band was echter niet tevreden met het resultaat en besloot alles opzij te zetten voor de muziek. Reden voor Frank van der Bij en Coen Paulusma om uit de band te stappen.

Op deze link leest u alles over deze toch wel legendarische band en op de volgende link kunt u luisteren en kijken naar 'Stay':

 

Maandag 18 november. Weerspiegeling in de keukenlamp.

P1280210

 

Dinsdag 19 november. Geen idee waarom dat er staat op een stukje wandelpad tussen de Brinklaan en de Boerrigterstraat.

 DSF0688

 

Woensdag 20 november. De dag begon mistig en koud, een echte voorbode van het komend winter seizoen.

 DSF0710

 

Donderdag 21 november heb ik een kiekje gemaakt van een gedeelte van de Haverkampsweg wat al aangepast is.

 1280297

 

Vrijdag 22 november hadden we een vrijwilligers uitstapje met de Ring naar het Museum Marius van Dokkum in Harderwijk.

 DSF0707

 

Zaterdagochtend 23 november begon de dag met een fraai kleurtje.

 DSF0720

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.