7 dagen 7 kiekjes (129)

 DSF4868 copyIn de week van 6 t/m 12 mei was er weer van alles te doen en te beleven, zoals in Vaassen Vaasaqua en in Epe Moeders & Wielen.

Op zondagochtend 6 mei ligt de LP '(The Storyteller) I Love Country' uit 1985 van Johnny Cash op de draaitafel. Johnny Cash was een Amerikaanse countryzanger, gitarist, singer-songwriter, acteur en auteur. Hij werd wereldwijd bekend als The Man in Black (De man in het zwart) en viel op door zijn diepe baritonstem. Hij was van 1954 tot 1966 getrouwd met Vivian Liberto en vanaf 1968 tot aan haar dood, met June Carter Cash, die op 15 mei 2003 overleed. Johnny Cash stierf een paar maanden later op 71-jarige leeftijd in het Baptist Hospital in Nashville aan de gevolgen van suikerziekte. Hij was een van de invloedrijkste zangers, zowel binnen als buiten het country-genre. Zo belandde Johnny Cash in Rolling Stone op de 31e plaats in zijn lijst van de honderd grootste artiesten aller tijden.

 DSF6585

Op twaalfjarige leeftijd schreef Cash zijn eerste liedjes, geïnspireerd door de countrymuziek die hij hoorde op de radio. Tijdens zijn diensttijd in West-Duitsland kocht hij zijn eerste gitaar. Na zijn diensttijd trouwde hij Vivian Liberto en verhuisde naar Memphis (Tennessee), waar hij een cursus tot diskjockey volgde. 's Avonds speelde hij in een trio, met de gitarist Luther Perkins en de bassist Marshall Grant.

In 1955 probeerde de groep auditie te doen bij Sun Records. Na enkele mislukte audities vroeg de oprichter van Sun Records, Sam Phillips, of hij met iets commerciëlers wilde terugkomen. Dat werd zijn debuut en eerste hit, het nummer Hey Porter. Sam Phillips veranderde zijn naam (Johnny werd geboren als J.R., maar toen hij in dienst kwam werd dit veranderd in John R. Cash, want in dienst werden letters niet als naam geaccepteerd) in Johnny Cash, en Perkins en Grant heetten vanaf toen the Tennessee Two. Daarna volgden Folsom Prison Blues en zijn eerste grote hit, I Walk the Line, eind 1956. I Walk the Line stond zes weken lang op nummer één in de Country top Five, waarna de single in de Pop top 20 belandde.

De hele biografie van Johnny Cash kunt u hier lezen en op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar '(Ghost) Riders In The Sky':

 

Maandagmiddag 7 mei kwamen we onderweg iemand tegen die een visje gevangen had.

 DSF4553

 

Dinsdagmiddag 8 mei heb ik al fietsende onderweg wat foto's geschoten.

 DSF4669

 

Woensdag 9 mei hadden we een gezellige dag met twee kleinkinderen.

 DSF6696

 

Donderdag 10 mei hebben we geen dauw getrapt, maar zijn we naar Vaasaqua geweest.

 DSF4745

 

Vrijdag 11mei. Deze tijd van het jaar is het altijd een genot om met een camera door de tuin te wandelen.

 5115036

 

Zaterdag 12 mei was er weer de traditionele Moederdag koopzaterdag, in de vorm van Moeders & Wielen.

 DSF4868

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.