7 dagen 7 kiekjes (226)

 3201085kopieIn de week van 15 t/m 21 maart hebben we een paar keer een ommetje gemaakt om even het huis te ontvluchten, maar wel op plekken waarvan we zeker weten dat je er vrijwel niemand tegenkomt.

Zondagochtend 15maart ligt de cd 'Garage Inc.' uit 1998 van Metallica in de cd-speler. Metallica is een van de succesvolste (metal)bands uit de Verenigde Staten. Metallica bestaat uit vier leden en werd opgericht begin jaren 80 in Los Angeles door de Deen Lars Ulrich en de Amerikaan James Hetfield. De band heeft sinds zijn ontstaan meer dan 100 miljoen exemplaren van hun albums verkocht.

 3150908

Lars Ulrich plaatste in 1980 in het blad The Recycler een advertentie omdat hij samen met gelijkgestemden een metalband wilde starten. James Hetfield reageerde op deze advertentie en spoedig hadden Lars en James hun eerste ontmoeting, maar pas in de zomer van 1981 werd de basis van Metallica gelegd. Ulrich had met succes geprobeerd in aanmerking te komen voor het leveren van een bijdrage aan Metal Massacre, een Metal Blade-compilatie en moest nu snel een band vormen om dit nummer op te kunnen nemen. Naast Hetfield speelde Lloyd Grant leadgitaar.

Hun eerste show vond plaats op zondag 14 maart 1982 in Anaheim club Radio City. Metallica speelde twee eigen geschreven nummers ("Hit the Lights" en "Jump in the Fire") en daarnaast ook nog covers van onder andere heavy-metalbands Diamond Head, Sweet Savage en Blitzkrieg. De daaropvolgende maand namen ze de demo No Life 'Till Leather op om mee te kunnen doen aan een concert. Grant maakte toen geen deel uit van de groep, maar bassist Ron McGovney en gitarist Dave Mustaine wel. Ze namen vier nummers op: Hit the Lights, Motorbreath, Mechanix, The Four Horsemen en Jump in the Fire. Later dook deze demo als bootleg op en hij is nu bekend onder de titel Power Metal. Aan deze vier nummers werden nog Seek & Destroy, Metal Militia en Phantom Lord toegevoegd om tezamen de demo No Life 'Till Leather te vormen.

De omvangrijke biografie van Metallica leest u hier en op de volgende link kunt u kijken en luisteren naar 'Whisky In The Jar':

 

Maandagmiddag 16 maart. Tijdens een korte wandeling in het Wisselse Veen zag ik twee reigers op zoek naar een hapje.

 3160966

 

Dinsdag 17 maart. We hebben onlangs een nieuw nestkastje opgehangen in de tuin en dat vinden de koolmeesjes wel fijn, ze zijn nu een nestje aan het bouwen.

 3171042

 

Woensdagmiddag 18 maart zijn we een blokje om gelopen, je moet toch wat om de tijd te doden.

 3201085

 

Donderdag 19 maart ben ik niet buiten geweest en heb me binnen wat vermaakt.

 3191058

 

Vrijdagmiddag 20 maart zijn we een blokje om gelopen, want de hele dag binnen zitten is ook niet alles. DSF1892

 

Zaterdagmiddag 21 maart hebben we een lekkere groenten omelet gemaakt.

IMG 20200321 172937

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.