Epe van toen: Vrijerij

Even een zijsprongetje. Er is vermoedelijk geen foto van en het speelde zich af in Vaassen, maar het is te leuk om er in het kader van deze rubriek niet even aandacht aan te besteden, mede door de woordkeuze. Het komt uit een verslag van een gemeenteraadsvergadering in de Nieuwe Apeldoornsche Courant van 2 november 1950.

Het deed me sterk denken aan verhalen die ik wel eens over het K.C.van Neslaantje heb gehoord. Aanwonenden klaagden over een enorme bende daar, variërend van broodzakjes en lege drankpakjes tot condooms. Eén van hen heeft zelfs meegemaakt dat een jong stel het grasveld in haar tuin had uitgekozen om de liefdesdaad te bedrijven. Het was een vluggertje.

Het verslag:
'Rondvraag. Door de heer W.W.Stevens te Vaassen werd verzocht om het naast zijn tuin lopende voetpad aan het openbaar verkeer te onttrekken. Daar verzoeker in het request opmerkt, dat dit pad de laatste jaren door zeer weinig mensen wordt gebruikt en het vooral des avonds herhaaldelijk als openbaar privaat wordt gebezigd, dat het voor de jeugd een schone gelegenheid biedt om adressants perzikbomen en derhalve vruchten te bereiken, alsmede om de paar met glas afgedekte kassen te gebruiken om de mikvaardigheid met steentjes te beoefenen. Dat hij tenslotte gaarne de rijpende jeugd gelegenheid tot vrijerij op dit pad zou verschaffen, ware het niet, dat hij van mening is dat in onze zó schone bosrijke streek andere daartoe stellig meer geëigende gelegenheden geschapen zijn, werd gunstig op zijn verzoek beschikt.'

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Freek

    Wat een erg leuk verhaal. Inderdaad was het k.c. van neslaantje erg bekend bij de jeugd van Epe, evenals het karsendieksien in Vaassen, voor nieuwkomers het paadje langs de Cannenburch tussen Julianalaan en Pr. Bernhardlaan.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.