Eerste 1000 (!) handtekeningen voor petitie tegen kaalslag Heerderweg

De online petitie Stop kaalslag Heerderweg Epe heeft vanmorgen de mijlpaal van duizend steunbetuigingen bereikt. Dat zijn er heel veel, maar nog lang niet genoeg.

De petitie staat nog geen week online en is wat betreft het aantal ondertekenaars nu al een doorslaand succes. Triest genoeg zal dat de voorgenomen reconstructie en enorme kaalslag niet kunnen voorkomen. De provincie is oostindisch doof voor kritiek en verzint steeds nieuwe redenen waarom de bomen weg zouden moeten (nu is het gedrag van weggebruikers dat gaat veranderen), de gemeente schermt steeds maar met het veiligheidsaspect, lijkt zich nooit in alternatieven verdiept te hebben en alle informatie van de provincie voor zoete koek te hebben geslikt en de aannemer staat al in de startblokken. Ik kan me ook nog herinneren dat in 1992 23.000 mensen met een handtekening tevergeefs hebben geprotesteerd tegen de opheffing van de vrijwillige ambulancedienst Epe. De provincie trok zich er niets van aan en hief de dienst op. Maar de tijden zijn veranderd.

Het is goed om als Eper bevolking eindelijk eens massaal een signaal af te geven en duidelijk te laten merken dat we de keuze om honderden bomen langs de nu nog groene Heerderweg dramatisch en op drogredenen gebaseerd vinden. In tegenstelling tot het gemeentebestuur slikken Epenaren niet alles voor zoete koek. Na de besluitvorming over het plaatsen van een zwijnenkerend raster is dit het tweede besluit dat op felle weerstand stuit en bekritiseerd wordt als achterkamertjespolitiek. Hoe meer mensen de petitie van Milieuzorg Epe en de vereniging voor veldbiologie KNNV Epe-Heerde tekenen, hoe duidelijker het signaal wordt dat het anders moet, dat we niet alles pikken, dat we genoeg hebben van besluiten die alleen in het gemeentehuis worden gesteund en in de ogen van de rest van Epe onherstelbare schade veroorzaken. Spoor daarom iedereen aan de petitie te steunen. (Je hebt zelf natuurlijk al getekend.) In het gezin, de familie, op je club- en trainingsavond, op je werk, tijdens je wandeling met de hond. Stuur deze link https://petities.nl/petitie/stop-kaalslag-heerderweg-epe door, plaats oproepen op facebook en twitter, maak er werk van, laat je stem horen.

En geef de gemeente een luid signaal: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Je weet per slot van rekening maar nooit hoe een koe een haas vangt.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.