Bij ons in Brazilië: 28. Werelddierendag en een weggegooide hond

Vandaag vieren wij de dag die ons uitnodigt om speciaal aan de dieren en hun welzijn te denken. Hen dus een positieve wereld te schenken waarin er plaats is voor alles wat leeft en waarin het dier, naast economische waarden, natuurlijk, ook een waarde op zich krijgt toebedeeld.

Het is de feestdag van Sint Franciscus , de ‘heilige’ die door de eeuwen heen de mensheid inspireerde in de liefde voor de levende natuur. Hij is onze lievelingsheilige die permanent ons binnenhofje versiert.

En de muur boven mijn computer.

Op ons binnenhofje om wat bij te komen van zijn inspiratiezorgen en op het theewagentje, in onze eethoek.

‘Heiligen’ zijn gestorven mensen die ons in ons leven moeten inspireren. Vooral veel katholieken gebruiken, of liever, misbruiken tot mijn spijt, die mensen om zegeningen af te vragen, vooral op puur materialistisch vlak, wat een slag in het gezicht is van iedere echt gelovige en de ongelovige in zijn overtuiging steunt.
Bij ons is ieder dier welkom, hoe klein ook. Vooral vogels en hagedissen hebben vrije toegang, waar zij gelukkig goed gebruik van maken.

Natuurlijk hebben verwaarloosde honden onze voorkeur. Er zijn hier veel zwerfhonden. Meerdere instituten, van particuliere tot gemeentelijke, werken collectief al voor deze dieren, die worden gevangen en gecastreerd. Een paar jaar geleden werden die vaak ‘opgeofferd’, wat nu gelukkig een uitzondering is, op doodzieke honden na.

Toevallig hebben wij maandag voor een weggegooide, nog jonge zwarte labrador een nieuw tehuis kunnen arrangeren op ons condominium, waar een lieve vrouw, nog in de rouw over haar pas overleden hond, zich over dit dier heeft ontfermd. Bij haar heeft hij een ruime plaats en tuin om zijn leven te leven, omgeven door veel liefde.
Wat foto’s van deze mooie hond.
Eerst een flinke douchebeurt, om veel vuil zand uit zijn vacht te spoelen.


Dan een liefdevolle droogbeurt in de late namiddagzon van ’t Hemeltje.

Met een toekomstig vriendje voor zijn nieuwe woning.

Joaquim, nog wat onwennig, in een heerlijk geurende, met afrastering omringde tuin.

Zijn nieuwe onderkomen is zeker het ideaalbeeld van Sint Franciscus en van hen die in hem hun inspiratie halen.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.