Mysterie rode piketpaaltjes bij Nieuwe Vijver opgelost

aa AangepastHet mysterie van de rode piketpaaltjes bij de Nieuwe Vijver aan de Dellenweg is opgelost. De paaltjes zijn er geplaatst voor een aannemer die de bodem met compost en mergel heeft verrijkt om de aanplant van twaalf loofbomen mogelijk te maken.

De piketpaaltjes wekten argwaan in verband met toekomstige ontwikkelingen bij de Nieuwe Vijver, het hertenkamp en de plek waar de kiosk heeft gestaan.

Er komen amberbomen die grove-dennenopslag, die is verwijderd, moeten vervangen. De dennen werkten verzurend op de vijver. De Liquidanbar styracifluea Worplesdon staat bekend om z’n mooie kleuren in de herfst: abrikooskleurig, oranje tot oranjerood. Op een vochtige lek verkleurt het blad intenser. Het is een van oorsprong Engelse boomsoort.

De fractie van D66 in de gemeenteraad had vragen gesteld over de piketpaaltjes, waarop b en w met bovenstaande informatie reageerden.

aa Aangepast

bb Aangepast

cc Aangepast

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.