Gemeente wil plannen van burgers voor omgeving hertenkamp

De gemeente plaatst binnenkort vermoedelijk een oproep aan iedereen om met ideeën te komen voor de toekomst van de omgeving van het hertenkamp en de Nieuwe Vijver. Uitgangspunt is dat het kleinschalige ontwikkelingen zijn met behoud van het historisch karakter. De oproep komt zodra het vonnis van de rechtbank - het verwijderen van de zestig jaar oude kiosk – is uitgevoerd. Het wachten is op de deurwaarder die dat moet regelen.

Er zijn al wat ideeën geopperd, onder meer door de nieuwe Stichting Episch Centrum, maar het college en de gemeenteraad willen dat ook burgers de gelegenheid krijgen hun creativiteit aan te wenden. Wethouder Jan Aalbers liet vanavond weten dat als er voor het volgend zomerseizoen geen gelegenheid is waar bezoekers een patatje, ijsje of wat dies meer zij kunnen kopen, daar wel een (tijdelijke) voorziening voor te kunnen regelen.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Martin

  “Uitgangspunt is dat het kleinschalige ontwikkelingen zijn met behoud van het historisch karakter:(
  Ja, ja, da’s lekker, waarom moet die historische kiosk dan weg?

 • Haverkamp

  Groen SLinks plannetje van Jan de meeloper, het "transferium" via de achterdeur toch gerealiseerd krijgen.
  De gemeente kan haar borst weer nat maken !

 • D.Verveer

  Dit is gewoon weer een truc, net als met de "huilende moeders" in de sage van het zwijnenraster. Het college komt straks met een plan dat 'uit het publiek komt' ; uit hun eigen hoge hoed getoverd.. Een 'van der Valk' mini hotel met 30 huisjes in het bos om 'wild te beleven' , lees ; everzwijnen te schieten.. En herten van de hertenkamp als 'eigen teelt'.

 • Hans Betlem

  Beantwoordde: D.Verveer

  Ik denk dat de gemeente helemaal geen plan heeft. Misschien ooit gehad in een informeel gesprek met een 'bevriend ondernemer'. We zullen het nooit weten. Is er nooit geweest of heeft zich teruggetrokken 1) gehoord hebben het wapengekletter 2) zich realiserend dat iets 'ondernemen' in een Natura-2000 gebied vrijwel onmogelijk is. Lees de wetgeving er maar op na. Er zijn zóveel zaken waarop bezwaar gemaakt kan worden, dat geen ondernemer zich daaraan waagt.
  In dat geval blijft natuurlijk de vraag, waarom er al zoveel jaren zoveel gemeenschapsgeld (uw en mijn belastingcenten) in deze affaire gestopt zijn. Het is natuurlijk volstrekt ongeloofwaardig om ruim een ton aan proceskosten te besteden om een jaarlijks bedrag van 6000 euro aan onderhoud uit te sparen. Dát is dus snel doorgeprikt. Dat noemen we gewoon onbehoorlijk bestuur. Stichting Episch Centrum wordt nu genoemd. Heeft een formidabel plan: alles zoveel mogelijk laten zoals het is mét behoud van de kiosk. Waarom dan eerst slopen als je met deze partij serieus spreekt is mij ook een raadsel. Er hangen allerlei mistgordijnen om deze affaire. Er zijn veel vragen te beantwoorden. Het opnieuw in de raad brengen wordt door de coalitie afgestemd (partijpolitieke belangen).
  Blijft dus mijn vraag: waarom dit alles? Waarbij ik er natuurlijk van uit ga (blijf geloven in het goede in de mens) dat een persoonlijke vete tussen de gemeente en de kioskhouder, het niet willen leiden van gezichtsverlies en het strelen van eigen ego geen rol spelen.
  Maar dan blijft die waarom vraag....
  Kan alleen maar herhalen: tijd voor een burgerinitiatief. Verplicht weer op de agenda en vragen van burgers beantwoorden. Ik heb mijn vragen klaarliggen.

 • Hans Betlem

  Ik denk dat de tijd rijp is voor een burgerinitiatief. 25 handtekeningen en dan verplicht agenderen in de raadsvergadering.
  Overigens had ik begrepen dat de verwijdering van de kiosk pas mag worden uitgevoerd NADAT er een nieuw plan is ontwikkeld. Het nu geopperde voorstel is derhalve onwettig. De wethouder probeert zich eruit te draaien. Tijd om in actie te komen.
  En de tijdelijke oplossing van Aalbers... wat een gotspe... die staat er al. Dus weer smijten met gemeenschapsgeld.
  Het burgerinitiatief zou erop gericht moeten zijn om de verkwisten van gemeenschapsgeld een halt toe te roepen.

 • Willem

  Dus is de volgorde eerst breken we het oude af, en daarna gaan we wel eens kijken wie er een idee heeft voor iets anders?
  En dat neemt zichzelf serieus als bestuurders?

 • betty wiessenberg

  schandalig als er dan een ander komt voor een patatje laten zo

 • Rik

  Mijn Idee!
  Laten zoals het nu is.
  Waarom eerst al die toestanden, en nu op hangende pootjes vragen of iemand een idee heeft omdat ze het zelf niet weten???

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.