Gemeente ziet hertenkamp en Nieuwe Vijver nu als één geheel

Blijkens de reacties op deze website en onze facebookpagina maken veel mensen zich zorgen over de toekomst van het hertenkamp aan de Dellenweg. Ten onrechte. Het hertenkamp blijft, dat staat buiten kijf. De gemeente wil alleen af van de kosten (10.00 euro per jaar) omdat ze het instandhouden van een dergelijke voorziening niet tot haar ‘kerntaken’ vindt behoren. In feite is het gewoon een ordinaire bezuiniging.

Volgens wethouder Jan Aalbers heeft de gemeente besloten om onderzoek te doen naar de toekomst van het hertenkamp èn de Nieuwe Vijver aan de andere kant van de Delllenweg, die vroeger een zwemgelegenheid was, een aantal jaren door waterbedrijf Vitens gebruikt is als infiltratievijver voor (toekomstig) drinkwater en nu ‘gewoon’ een vijver is. Het gemeentebestuur ziet beide attracties nu als een samenhangend geheel, dat geprivatiseerd moet worden. ,,Voor de zandkuil, het gebouw dat daar bij staat en niet meer functioneel is, het hertenkamp en de kiosk willen we graag een nieuw integraal plan maken om te kijken hoe we dat tot een aantrekkelijk geheel kunnen maken.''

De (nieuwe) beheerder van dat geheel zou de kans moeten krijgen om inkomsten te genereren zodat daar de kosten van betaald kunnen worden. Dat kan op de manier zoals Van Barneveld nu in zijn kiosk doet.

Het college wil dat Van Barneveld de kiosk vóór 1 oktober sloopt. De Eper ondernemer heeft de gemeente een nieuw voorstel gedaan, maar wethouder Aalbers wilde gisteravond in een commissievergadering nog niet zeggen hoe het college daar op gaat reageren. Hij vindt dat Van Barneveld vooral eerst in de spiegel moet kijken als hij zich afvraagt wie het meest debet is aan de dreigende sloop. Volgens hem heeft hij lange tijd geleden medewerking aan een nieuwe exploitatievorm, waarin hij financieel meer moest bijdragen, geweigerd en voor een juridische route gekozen die slecht voor hem is afgelopen. ,,We hebben onderweg ook geprobeerd langs minnelijke weg tot elkaar te komen - bijvoorbeeld om voor een bepaalde periode de grond waar de kiosk op staat in huur te kijgen - maar dat is door hem afgewezen en uiteindelijk zijn we voor de rechtbank tegenover elkaar komen te staan'', aldus Aalbers.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.