Jonge zeearenden nog net voor hun vertrek op de foto

zeearendAls wild- en natuurfotograaf moet je engelengeduld hebben en een volhouder en vindingrijkheid zijn. Dat blijkt wel weer uit mijn pogingen om de zeearend in de IJsselmonding te fotograferen.

Mijn fotomaat Wim Bosch en ik zijn er al enkele keren geweest, maar het resultaat was niet om over naar huis te schrijven. Zaterdag hebben we een nieuwe poging gewaagd. Dit keer met de boot om er dichterbij te kunnen komen. De plek vanuit de vogelhut waar we eerder hebben gezeten was wel erg ver weg, vandaar dat we nu met de boot gingen. Om kwart voor zes ’s morgens lagen we redelijk dichtbij. We zagen één jong op het nest zitten, maar wisten dat er twee zijn. We hebben de camera’s klaar gemaakt om mooie platen te kunnen maken, maar moesten weer lang wachten, want het jong zat telkens achter een dikke stam.

Na een paar uur wachten kwam het tweede jong uit het niets tevoorschijn. Waar die vandaan kwam, was voor ons een raadsel. Vanaf dat moment kwam er actie in het nest, zodat wij foto’s konden maken.

De jongen zijn druk bezig met vliegoefeningen. Ze zijn al geringd door mensen van Staatsbosbeheer en zullen binnenkort wel uitvliegen.

Er zijn volgens mij op vijf plekken waar zeearenden jongen hebben: in het Lauwersmeer, de Oostvaardersplassen, de Weerribben, de Biesbosch en op deze plek.
Het zijn prachtige vogels om zo te kunnen spotten. Het was wel jammer dat we de ouders niet zagen, want dan kun je het verschil in formaat mooi zien.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer mooie opnames maken.

_3159872.jpg _3159876.jpg _3159905.jpg

_3159922.jpg

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
Powered door Komento