Drie beschermde visitekaartjes met een guitige kop

ottervooropOp mijn fotosafari’s kom ik heel wat prachtige dieren tegen. Dat geldt ook voor de drie die ik onlangs kon fotograferen. Ze doen je beseffen dat we ook wat dat betreft in een rijk land leven.

Het zijn otters.

,,De Nederlandse otter heeft het op ’t eerste gezicht maar makkelijk’’, staat op de website van Natuurmonumenten. ,,Overal is het beschermde dier hartelijk welkom. Iedere natuurbeheerder is gecharmeerd van deze spectaculaire rover aan de top van de voedselketen. Een visitekaartje van geslaagd natuurbeheer. Een gezonde otterpopulatie betekent de aanwezigheid van waardevolle moerasnatuur met een puike waterhuishouding. En met zijn guitige kop en speelse karakter is het ook een echte publiekslieveling. Met de otter aan je zijde roep je vanzelf verwondering voor de natuur op.’’

3otters

Er is zelfs een Stichting Vrienden van de Otters, die zich inzet voor de verbetering van het leefmilieu van de otter en de bescherming van otters en andere bedreigde zoetwaterbewoners’’, staat op de website van de stichting.  

Op Wikipedia is veel informatie over deze mooie diersoort te vinden. Onder meer dat ze zeven tot acht uur achter elkaar kunnen zwemmen met een gemiddelde snelheid van 1,5 tot 2 kilometer per uur. Ze zijn vooral ’s nachts actief en leven voornamelijk solitair.

Het maakt het des te bijzonderder dat ik er drie op klaarlichte dag heb kunnen fotograferen.

(U kunt de foto's stil zetten door met de muiswijzer er op te houden.)

otter1otter1otter1

 

otter2otter2otter2

 

otter3otter3otter3


http://vemdefoto.blogspot.nl

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento