Agenda

Landgoed Bonenburg (2)

 1280205 copy

In deze tweede aflevering, de eerste staat hier, wandelen we langs de Grift naar de plek waar deze Grift in het Apeldoorns Kanaal mondt.

Dit is een prachtige plek en volgens mij lag hier vroeger op het laatste gedeelte van de Grift een woonboot. In de jaren 60 ging ik naar de Emmaschool, wat staat te lezen in een eerder artikel op deze site. Die Emmaschool grensde toen bijna aan het Altena's bos, via een pad langs de school kwam je dan in het bos terecht. Als we op de woensdagmiddag vrij van school waren ging ik regelmatig naar een neef van mij die aan de Lijsterbeslaan woonde. Daar at ik dan met hun mee en daarna gingen we spelen in het Altena's bos met al die slootjes en dergelijk. Gewoon lekker uitleven.

We wandelen vervolgens langs het Apeldoorns Kanaal richting de sluis waar we rechtsaf slaan, en de Grift oversteken naar de andere kant met de slinger paadjes. Op latere leeftijd crossten we dan eerst met de fiets en en later met de brommer, al dan niet met een mooie deerne achterop door die paadjes. Als je dan jaren later weer in zo'n bos loopt, dan komen al die herinneringen vanzelf weer boven. In de derde en laatste aflevering komen we bij het mooie grote huis met de gracht er omheen.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Nieuwe zomerfeesten in Epe dankzij het Episch Centrum. Klik op de poster voor meer informatie.

Poster EA19Ajax komt naar Epe! Klik op de poster voor informatie over de kaartverkoop.

Poster Ajax OFI Kreta1 juli, het jachtseizoen op de wilde zwijnen is geopend en dat was vanavond te merken. In nog geen uur tijd werden zeven schoten gelost in de omgeving van de Renderklippen. Anders zien we elke avond wild en vooral wilde zwijnen lopen en/of wroeten, vanavond niets. Het is de komende twee maanden dus 100% wild voor de jagers, maar of dat ook voor anderen zo is ...Een abonnement op een digitale krant nemen is niet nodig, u kunt zo ook wel alle artikelen lezen die premium, extra of exclusief voor abonnees zijn. Normaal gesproken mag u slechts drie 'beschermde' artikelen lezen en wilt u er mee lezen, dan zou u een abonnement moeten nemen. De kranten maken daarbij gebruik van cookies en cache. Een van de makkelijkste manieren om dat te omzeilen, is na drie gelezen premium- of extra artikelen in de browser op de toetsencombinatie Control/Shift/Delete te drukken. Zet 'Te wissen tijdsperiode' op 'Alles' en klik op 'Nu wissen'. Daarna mag u weer drie 'beschermde' artikelen lezen. Zo kunt u àlle artikelen lezen. Werkt bij àlle kranten.

gratis lezenZo ellendig kunnen tekenbeten zijn, dus pas op, want het barst er van!Mooi theaterseizoen in De Heerd! Hier staat het programma.
de heerd


Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.