Even buurten in het wijkgebouw (2): 10 jaar tienerdisco

tienerdisco buurthoeve (16),,Hansie! Hansie! Hansie!’’ Het klinkt vanavond uit zestig keeltjes in wijkgebouw de Buurthoeve aan de Sportlaan. De maandelijkse tienerdisco bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met een hommage aan de man die er al net zo lang verantwoordelijk voor is, Hans Zonnenberg.

De tienerdisco die elke tweede vrijdag van de maand wordt gehouden, trekt gemiddeld zo’n zestig kinderen van 10-14 jaar en soms ook wel eens honderd. Maar zestig is mooi; dan hebben de jongeren tenminste de ruimte om te dansen en te hossen zonder dat ze tegen een ander op botsen of op de tenen van een ander gaan staan. En dansen en hossen doen ze hier in het wijkgebouw van Buurtraad Hoge Weerd volop. Al meteen na binnenkomst gaan de discogangers uit hun dak en zit de stemming er goed in. Niks kat uit de boom kijken, maar onmiddellijk swingen! Eerst nog vooral jongens met jongens en meisjes met meisjes, maar al gauw ook met een hele groep en jongens met meisjes. Dat is mede te danken aan de jongens van drive inn disco Empire, die feilloos aanvoelen waar behoefte aan is. Met hun belichting, discolampen en muziekkeuze maken ze er een geweldig feest van.

Hans Zonnenberg geniet er al tien jaar lang elke maand weer met volle teugen van hoe de kinderen van 10-14 jaar uit zijn buurt zich in een veilige omgeving, zonder door hun ouders op de vingers gekeken te worden, op de dansvloer vermaken. ,,Toch blijven we op maar één keer per maand zitten. Anders wordt het te gewoon, nu kijken ze er echt naar uit’’, weet hij. Hij begint ’s middags vroeg al met het aankleden van de zaal, houdt ’s avonds met een aantal andere vrijwilligers een oogje in het zeil en ruimt samen met hen de boel op en komt de volgende morgen terug om de vloer schoon te maken. En als hij zich ’s avonds even op de dansvloer begeeft, is hij weer die jonge hond en is er van leeftijdsverschil met zijn doelgroep heel even geen sprake meer.

tienerdisco buurthoeve (21)

Hans Zonnenberg (links) in zijn element.

Hoe de kinderen hem en zijn initiatief en inspanningen waarderen, blijkt als er even geen muziek uit de mega-luidsprekers knalt en Hans wordt gehuldigd. ,,Hansie! Hansie! Hansie!’’ Even maar. Want na de groepsfoto gaan de discogangers meteen weer verder waar ze voor zijn gekomen: dansen, hossen en vooral plezier maken.

 

  • (In de serie Even buurten in het wijkgebouw geeft Epernet een impressie van de activiteiten in de Buurthoeve. Het eerste deel staat hier)

tienerdisco buurthoeve (1)

tienerdisco buurthoeve (2)

tienerdisco buurthoeve (3)

tienerdisco buurthoeve (4)

tienerdisco buurthoeve (5)

tienerdisco buurthoeve (6)

tienerdisco buurthoeve (7)

tienerdisco buurthoeve (8)

tienerdisco buurthoeve (9)

tienerdisco buurthoeve (10)

tienerdisco buurthoeve (11)

tienerdisco buurthoeve (12)

tienerdisco buurthoeve (13)

tienerdisco buurthoeve (14)

tienerdisco buurthoeve (15)

tienerdisco buurthoeve (17)

tienerdisco buurthoeve (18)

tienerdisco buurthoeve (19)

tienerdisco buurthoeve (20)

tienerdisco buurthoeve (22)

tienerdisco buurthoeve (23)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.