Vossenbroek-Oost

Het is al weer een tijdje geleden, dat realisatie van het plan Vossenbroek-Oost gereed is gekomen. De bedoeling is, dat het een natte natuur wordt met het vanzelf ontstaan van een elzenbroekbos. Van het grasland is als het ware een laag afgeschaafd.

De afgelopen periode heb ik zowel Vossenbroek-West en Vossenbroek-Oost regelmatig bezocht, om er foto's te maken. Deze twee door de mens geschapen stukjes natuur zijn adembenemend mooi. De provincie Gelderland besloot in de jaren 90 dat dit totale gebied van ongeveer 45 ha. terug moest worden gegeven aan de natuur. Vandaag de dag hoort men ook tegengestelde berichten van mensen die liever hadden gezien dat de kosten van zo'n 'geldverslindend project' beter ergens anders voor kunnen worden besteed. Los daar van vind ik het een uniek gebied, waar ik nog vaak terug zal komen.

 

Ik zal op Vossenbroek-West en Vossenbroek-Oost hier op deze site er nog vaak terug komen, want inmiddels heb ik een hele verzameling foto's van deze prachtige gebieden.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.