Wandelen op Landgoed Tongeren verveelt nooit

Tongeren 19Gisteren hebben we weer eens een fijne wandeling op en bij Landgoed Tongeren gemaakt. Er is daar zó veel moois te zien, het verveelt er nooit.

De bomen beginnen al mooi te verkleuren en er zijn al volop paddenstoelen te zien. Hieronder dan ook onder meer wat foto’s van paddenstoelen. De tonderzwam en vliegenzwam kent denk ik iedereen wel, maar de geelbruine, waarvan er een aantal bij elkaar staan, kon ik niet goed thuisbrengen. Ik zocht en vond deze twee er het dichtst bij in de buurt komen: de gele ringboleet (Suillus grevilles) of de goudhoed (Phaeollepiota aurea). Maar misschien weet iemand anders het beter; ik ben benieuwd of ik het toch goed had.

Tongeren 1

Tongeren 2

Tongeren 3

Tongeren 4

Tongeren 5

Tongeren 6

Tongeren 7

Tongeren 8

Tongeren 9

Tongeren 11

Tongeren 12

Tongeren 13

Tongeren 14

Tongeren 15

Tongeren 16

Tongeren 18

Tongeren 19

Tongeren 20

Tongeren 21

Tongeren 22 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Hennie

    Hoi Bert, je had van het weekend mee kunnen doen aan de 57e Veluwe Herfstkleurentocht. Gaat ook een groot gedeelte over Landgoed Tongeren. Bij het inschrijfbureau liggen diverse zoekplaatjes, die via kenmerken bij de juiste naam van de paddenstoel uitkomen.

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.