Geluk vind je langs de wetering(en)

Wat zijn wij Veluwenaren toch een bofkonten dat we in de schitterende omgeving van Epe wonen. In het westen de bossen en heide, in het oosten agrarisch gebied en de uiterwaarden. Mooier kun je niet wonen. En eigenlijk maakt het buiten de bebouwde kom helemaal niet uit waar je wandelt of fietst: er is overal veel moois te zien, als je er oog voor hebt.

Geluk zit vaak in kleine dingen. Schoonheid ook. In een strookje beton over een watertje. In twee eenden die genieten van de zon. In een grote lisdodde die als een klapsigaar in ontelbare zaadjes uiteen valt. In het silhouet van een tractor die over een brug rijdt. In een rij oude, totaal verweerde en met mos begroeide planken boven een sloot. In een roofvogel die hoog boven je cirkels draait. In een geknotte wilg.

Geluk zit ‘m onder meer in een fietstocht of wandeling langs de wetering(en) ten noorden van Oene. Daar kom je zo veel moois tegen. Wij liepen op een stralende dag in het voorjaar een stukje langs de kleine wetering, de meest westelijke van de twee, vanaf de kruising Ooster Oenerweg-Kuiperkampsweg en na een aantal kilometers weer terug.

Sommige mensen vinden het maar niks om dezelfde weg terug te moeten lopen of fietsen, maar ik vind dat de omgeving er dan altijd anders uit ziet dan op de heenweg. Je kijkt er immers anders op.

Wie een rondje wil rijden of lopen, rijdt of loopt maar gewoon een eind door, tot hij denkt ‘als we nu bijna halverwege zijn, vind ik het genoeg’. Dan ga je rechtsaf tot je bij de Grote Wetering komt en rijd of loop je in zuidelijke richting weer terug richting Oene. Onderweg kom je genoeg bankjes tegen waar je kunt uitrusten en genieten.

 

Hieronder wat beelden van de eerste kilometers. 

 

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento