Landgoed Bonenburg (2)

 1280205 copy

In deze tweede aflevering, de eerste staat hier, wandelen we langs de Grift naar de plek waar deze Grift in het Apeldoorns Kanaal mondt.

Dit is een prachtige plek en volgens mij lag hier vroeger op het laatste gedeelte van de Grift een woonboot. In de jaren 60 ging ik naar de Emmaschool, wat staat te lezen in een eerder artikel op deze site. Die Emmaschool grensde toen bijna aan het Altena's bos, via een pad langs de school kwam je dan in het bos terecht. Als we op de woensdagmiddag vrij van school waren ging ik regelmatig naar een neef van mij die aan de Lijsterbeslaan woonde. Daar at ik dan met hun mee en daarna gingen we spelen in het Altena's bos met al die slootjes en dergelijk. Gewoon lekker uitleven.

We wandelen vervolgens langs het Apeldoorns Kanaal richting de sluis waar we rechtsaf slaan, en de Grift oversteken naar de andere kant met de slinger paadjes. Op latere leeftijd crossten we dan eerst met de fiets en en later met de brommer, al dan niet met een mooie deerne achterop door die paadjes. Als je dan jaren later weer in zo'n bos loopt, dan komen al die herinneringen vanzelf weer boven. In de derde en laatste aflevering komen we bij het mooie grote huis met de gracht er omheen.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.