Rondje door wonderschoon Wissel

Vooral op werkdagen in het voorjaar wandelen we altijd graag door het agrarisch gebied van Wissel. Het is er dan niet zo druk met vakantiegangers en andere fietsers, maar de boeren zijn al wel druk in de weer.

Het is één van de vele mooie gebiedjes in de gemeente Epe. Je hebt er prachtige vergezichten, er lopen diverse beken met glashelder water, je ziet er regelmatig roofvogels vliegen, er lopen koeien, paarden en schapen in de weilanden, er wordt maïs verbouwd, er staan een paar schitterende boerderijen en andere woningen met mooie hagen rondom en zo kan ik nog wel even doorgaan met het noemen van elementen die het landschap daar typeren en een bepaalde charme geven.

Een leuke wandeling maken wij nog wel eens vanaf de parkeerplaats op de hoek Boerweg-Veenweg. We lopen dan iets terug richting ‘bebouwde kom’ van Wissel en slaan het eerste het beste zandweggetje naar rechts in. Op de eerste kruising rechtsaf de Woesterbergweg op. Daarna de derde weg rechts, de Lage Veenweg op. Vervolgens de eerste weg rechts en op de T-kruising linksaf, over de Veenweg langs het Wisselse Veen richting auto. 

Kijk eens wat je onderweg voor moois ziet:

 Glashelder water in de Wisselse beken
 
 Een wonderlijke gedachte dat een deel van dit water over een aantal jaren bij ons uit de kraan komt.
 
 Landelijke zandweggetjes met sloten ernaast. Zo zou het boerenland overal moeten zijn.
 
 Boeren zijn in het voorjaar altijd druk.
 
 
 Een ouderwetse hooiberg? Nee, een prachtige carport, geheel passend in de sfeer van de omgeving.
 
 
 
Hier liep en  loopt misschien nog wel  jong en oud op klompen.
 
 
Het Wisselse Veen.
 
Woeste gronden in Wissel.
 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento