Elburg

 DSC5316 copyVorige week zondag met schitterend weer zijn we weer eens door het o zo mooie Elburg gewandeld en wij waren duidelijk niet de enigste.

Hoeveel anders is zo'n stad dan als ons Epe op een zondag, de terrassen zaten nagenoeg stampvol, op een enkele uitzondering na. In de rubriek 'Vierkant rond' van afgelopen vrijdag heb ik er ook al aandacht aan besteed. Dat was niet zo moeilijk te raden locatie dus. Overal waar je ook loopt in de binnenstad ademt het naar visvangst en de verkoop er van. Meestal wandelt men vanaf de grote parkeerplaats langs de veelvuldig aanwezige terrassen rechtstreeks naar de haven. Uiteraard is die haven altijd één van de grootste trekpleisters van Elburg. Ook wij hebben dat gedaan, maar wandel je er door de kleine straatjes en/of steegjes ver bij de terrassen vandaan, dan ademt het een en al rust uit. Je ziet dan het echte Elburg met de zo op het oog kleine woningen en meestal zonder enige vorm van een tuin. Juist die woningen ademen een nostalgische sfeer uit. Wij hebben een aantal steegjes doorlopen en ik kom tot de conclusie dat ik veel te veel foto's heb. Omdat ik ze zelf ook te mooi en dus ook de moeite waard vind om te tonen, plaats ik Elburg in drie afleveringen, waarvan nu de eerste. Kijk en geniet van één van de mooiste steden in onze omgeving.

 DSC5291

 DSC5294

 DSC5296

 DSC5297

 DSC5298

 DSC5305

 DSC5306

 DSC5309

 DSC5310

 DSC5313

 DSC5314

 DSC5315

 DSC5318

 DSC5319

 DSC5320

 DSC5324

 DSC5327

 DSC5329

 DSC5331

 DSC5332

 DSC5333

 DSC5334

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Jan

  Je hebt je zelf weer overtroffen met deze foto's.
  Ik verheug mij nu al op de twee andere delen.
  Zoals ik al eerder in een reactie op het artikel van Gerard van de Schepop over Hattem schreef, er is zo veel moois te zien in onze directe omgeving.
  Wij zijn hier in Epe bevoorrecht om met zoveel moois omringt te zijn.
  De bossen met alle diverse dieren, planten en bomen.
  De mooie renderklippen met de heide en haar schapen.
  De IJssel die zo mooi meandert door het weidse landschap.
  Het Veluwe meer voor recreatie en vaarplezier.
  En dan niet te vergeten de historische plekjes vol romantiek zoals kasteel de cannenburg, paleis het Loo, Hattem en zoals te zien Elburg.
  Wij wonen in het middelpunt van al dat moois, we moeten er alleen af en toe op gewezen worden.
  En de laatste jaren is Epe ook flink opgeknapt.
  Nog een paar plekjes bijwerken maar dan kunnen we zeggen "Epe, om trots op te wezen."

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.