Wandelen in Gortel

Gortel (6) (Custom)Op Hemelvaartsdag hebben we genoten van een prachtige wandeling in de omgeving van Gortel, waarbij we bij toeval ook nog verzeild raakten bij een ven waarnaar we op zoek waren.

In de ochtend zijn we (manlief en ik) eerst naar Vaasaqua, voor de boekenmarkt, geweest. Ik ben altijd op zoek om mijn collectie boeken over Rotterdam (mijn geboortestad) uit te breiden. En ik kan zeggen dat ik geslaagd ben; de collectie is met vijf boeken gegroeid. Manlief ging voor een paar detectives en heeft er ook wat gevonden, dus voor beiden was de ochtend geslaagd.
Ik heb hier geen foto’s genomen (vorig jaar al eens gedaan). De eer laat ik dit keer aan Bert, die er weer een mooi verslag van heeft gemaakt.
 
We hebben deze dagen een logeerhond en die moet er ook zo af en toe uit. Het weer was heerlijk, dus zijn we naar Gortel gereden. Daar zijn we eerst langs de hei gelopen, we keken rechts op de Gortelsche berg.

Gortel (1)

Gortel (2)

Gortel (3)

Gortel (4)

Gortel (5)

Manlief ging op zoek naar een ven ergens in het bos. Ik had het op een gegeven moment even gehad, hij wilde op een kruising naar links. Dat zag ik niet zitten, de beentjes werden een beetje moe, dus toen maar naar rechts gegaan. En laten we nou precies goed lopen, recht op het ven af ! Dat was natuurlijk meer geluk dan wijsheid. Maar wat een prachtig ven lag daar voor onze neus, er staat zelfs een bankje, dus kon deze dame ook mooi even de beentjes laten rusten. Hond ook blij, want die heeft korte pootjes en al heel wat af gesjokt.

Gortel (6)

Gortel (7)

Manlief is om de ven gelopen op zoek naar kikkers en libelles. Wel gezien, maar niet voor de lens gekregen. Het was er nogal drassig, hij moest zich geregeld in evenwicht houden en met natte voetjes kwam hij weer terug.

Gortel (8)

Gortel (9)

Gortel (10)

We kunnen helaas nergens vinden hoe dit ven heet; wie het weet, mag het doorgeven.

Via het bos zijn we weer richting de Oranjeweg gelopen. We kwamen nog een verdwaalde boerderij tegen, het Duyveland huis.

Gortel (11)

Gortel (12)

Het was een prachtige wandeling, voldaan maar moe kwamen we weer thuis. En met één van mijn boeken kan ik weer bij komen en de hond, die ligt voor Pampus.
 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.