Naar de “Bootjesvijver”

Afgelopen dinsdag, het was mooi weer, te mooi om binnen te blijven zitten. In deze omgeving zijn er dan mogelijkheden te over om óf een wandeling te maken, óf naar een speciaal uitgekozen doel te gaan.

Dat laatste deed ik dus afgelopen dinsdag. Ik vond het weer eens tijd om naar de “Bootjesvijver” te gaan, die zich bevindt aan de Dellenselaan, een zijweg van de Nieuwe Zuidweg. Volgens mij kent niet iedereen de “Bootjesvijver”. Vanaf de parkeerplaats aan de Zuidweg, daar waar ook die nieuwe schaapskooi is gebouwd, loop je een eindje de Dellenselaan in en dan zie je de “Bootjesvijver”aan de linkerkant.

Op de plaats van de “Bootjesvijver” stond van 1932 t/m 1968 Het Meinhuis, wat fungeerde als café en pension. De naam Meinhuis stamt van de partijen hout die er werden “gemijnd”. Diegene die een partij hout wilde kopen riep dan “MIJN”. Later, na afbraak in 1968, werd het een bassin waar men met bootjes in kon varen, het had zelfs een schoolreisbestemming. Nu staat er een hekwerk om en er zit geen water meer in. Al met al toch een leuke locatie om er eens een bezoek aan te brengen. Meer over dit fenomeen leest u hier en hier.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.