Zo dicht bij huis

Het overkomt iedereen wel eens: je woont ergens, je rijdt, je fietst of je loopt in of nabij de buurt waar je woont, maar toch vind je nog ergens een plekje, waar je nog nooit bent geweest.

Dit overkwam mij deze week ook. Ik loop heel veel over de Zuukerenkweg, omdat ik het landschap daar zo mooi vind. Ik loop ook regelmatig door de Hammerstraat richting de Meent. Dit sluit als het ware ook weer aan op de Zuukerenkweg. Daar midden tussenin ligt een bosje en er loopt de Dorpsche beek richting de waterzuivering. Van jaren geleden weet ik nog dat onze kinderen daar wel eens speelden in dat bosje, dat ze het Kapellebos noemden, vlak achter de Pal. Woensdagmiddag liep ik wat foto's te maken achter die drie silo's bij de waterzuivering en dacht toen: er moet toch een mogelijkheid zijn om van de andere kant, zeg maar vanaf de Zuukerweg, daar ook terecht te komen. Velen onder u zullen nu zeggen: wij wisten al lang dat dat kon. Vanmorgen ben ik dus vanaf de Zuukerweg het zandpaadje bezijden de Pal ingelopen en kwam zodoende de Dorpsche beek volgend, uit bij de waterzuivering. 

 

Aan de ene kant van het graspad liggen de verschillende bedrijven van het industrieterrein Hammerstraat en aan de andere kant het Kapellebos met daar achter de akkers langs de Zuukerenkweg. Ook daar ergens tussenin ligt een vleermuizenbunker. Ik kan mij ook goed voorstellen, dat mensen met een hond hier veelvuldig gebruik van maken om hun viervoeter er uit te laten. Zo leer je iedere keer weer wat en ik kan dus weer een stukje Epe aan mijn wandelingen toevoegen. 

 

 

 

Een panoramafoto van deze zuiveringssilo's staat hier.

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.