VIOS wint matige derby tegen Oene

Op het ongebruikelijke tijdstip van 18.00 trapten Oene en VIOS gisteren af in Oene. Een duel tussen twee ploegen die in 2020 nog niet hadden verloren.

De eerste 10 minuten waren erg rommelig, kansen werden er dan door beide teams ook niet gecreëerd. Het eerste kleine wapenfeit was een combinatie tussen de Vaassenaren Richard van Beek en Noah Tuassela, maar de bal werd zonder enige kracht op doel geschoten en kon makkelijk door keeper Riphagen worden gepakt. Maar nog geen minuut later kreeg Richard van Beek de bal op het middenveld. Met een mooie pass stuurde hij op rechts Stef Koldenhof diep, die een geweldige lage voorzet gaf die door Noah Tuassela in de loop knap werd binnengeschoten en VIOS in de 15e minuut op voorsprong bracht. VIOS was in de eerste helft zeker de betere. Oene kon geen druk op de VIOS-verdediging zetten en maakte door een matige opbouw veel fouten. Het duurde wel tot de 44e minuut voordat de volgende kans voor VIOS werd genoteerd. Levi Tuassela bracht vanuit een corner de bal hoog in en zag die door zijn broer Noah rakelings naast gekopt worden. Hierdoor gingen beide teams rusten met de 0-1 voorsprong van VIOS.

Na rust eigenlijk eenzelfde beeld: Oene dat maar geen kansen wist te creëren, maar VIOS zette daar weinig tegenover. In de 68e minuut kwam Oene met tien man te staan toen Stefan Kruitbosch van scheidsrechter Smit zijn tweede gele kaart kreeg na een te harde ingreep. De VIOS-verdediging moest niettemin blijven oppassen. Oene probeerde alleen nog met lange ballen de aanvallers te bereiken om zo aan een kans te komen. Ook probeerde trainer Schuring van Oene doormiddel van wissels nog iets aan het spelbeeld te veranderen, maar dit gebeurde niet en VIOS kwam niet echt in de problemen. Het slotakkoord was voor VIOS. Het was Mehmet Ali Akalin die iets van zijn klasse liet zien: eerst in de 87e minuut een mooie actie waarmee hij zich vrij speelde maar zijn schot niet voldoende kracht had en in de 90e minuut was het dezelfde speler die door ging op links. Zijn harde schot kon worden gekeerd door de doelman, maar doordat hij hem niet klemvast kon krijgen en door een carambole via een Oene-verdediger kwam de bal weer voor de voeten van Mehmet Ali Akalin, die de bal breed wist te leggen op de meegelopen Dennis de Jong die de 0-2 kon aantekenen. Er hoefde niet meer te worden afgetrapt, scheidsrechter Smit floot meteen voor het einde.

Het was geen goede derby, met VIOS als de terechte winnaar.

Volgende week speelt VIOS om 14.30 het thuisduel tegen DSV’61 uit Doornspijk.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.