Vios kookt over en verliest in Rouveen

Op een mooi nieuw complex in Rouveen vond gisteren de onderlinge confrontatie plaats tussen SC Rouveen en Vios Vaassen. Beide teams hebben veel jonge en eigen spelers in de selectie aangevuld met de nodige ervaring. Vanaf de opening speelden beide teams in een hoog tempo, soms leidde dit tot balverlies, maar amusementswaarde was hoog.

Aanvallen wisselden zich in een hoog tempo af en het spel golfde over en weer. Vios voetbalde gretig, al in de 2e minuut werd een voorzet vanaf de zijkant nipt gemist door Dennis de Jong, die de hele middag als een plaag door de verdediging van Rouveen joeg. Twee minuten later volgde van rechts een vrije trap van Levi Tuasela op zijn broer Noah, die rakelings over kopte. Met een snelle spelhervatting brak Rouveen uit op rechts en stoomde het 16-metergebied in. De aanvaller van Rouveen werd licht in de rug gelopen, waarop een penalty volgde. Jarno Domine schoot de bal ver in de hoek en maakte zo de 1-0.
Het antwoord van Vios volgde snel. Een mooie steekpass van Mehmet Ali Akalin op Dennis de Jong die op zijn weg naar het doel onderuitgehaald werd, betekende ook voor Vios een penalty. Noah Tuasela nam die op de hem vertrouwde wijze en de 1-1 stond op het bord. Daarna volgden een aantal kansen voor Vios. Levi Tuasela gaf een lange pass op Jaron Dijksterhuis die met een stift de keeper Daan Kattenberg probeerde te verschalken. De sluitpost van Rouveen maakte echter geen fout en pakte deze inzet. Ook Rouveen kreeg kansen, maar de verdediging onder leiding van Dennis Gerritsen zat goed in de wedstrijd en gaf weinig cadeau. Er volgde een corner voor Rouveen die ternauwernood over gekopt werd door Jarno Domine; hier ontsnapte Vios. Met een gelijke stand gingen de teams de rust in.

Ook in de 2e helft ging Vios goed van start. De ploeg speelde collectief sterk waardoor een aantal mooie kansen volgde. In de 65e minuut zorgde een overtreding op Akalin voor een vrije trap. Richard van Beek krulde de bal met veel gevoel fantastisch in de kruising en bracht hiermee de stand op 1-2. Kort daarna brak Levi Tuasela door, op bijna dezelfde plek volgde een overtreding en weer stond Van Beek achter de bal, maar dit keer zonder succes.

In de 70e minuut volgde een discutabele penalty na een verdedigende actie van Stef Koldenhof, die met zijn tweede gele kaart van de middag het veld moest verlaten. Gerechtigheid bestaat nog, want de penalty ging ver over en het bleef 1-2.

Met tien Vios-spelers brak voor beide teams een periode aan met (nog) fellere duels, overtredingen, irritaties en soms onnodige gele kaarten. Rouveen rook z’n kans, de druk op Vios nam toe, maar het Vaassense collectief hield stand. Mehmet Ali maakte plaats voor Julian Smit en zo probeerde Vios met een verdedigende middenvelder de drie punten zeker te stellen.

Er volgde een hectisch slotakkoord. Dennis Gerritsen kreeg in de 16 meter een overtreding tegen en heel Vios wachtte op het fluitsignaal van de scheidsrechter. Ook keeper Maikel Gerritsen verliet zijn doel en mengde zich ter plekke in de discussie. Maar de scheidsrechter floot niet en een opkomende verdediger van Rouveen plaatste met een mooie boogbal het leer tussen de palen: 2-2.
Vios kookte over, was de weg kwijt en Rouveen scoorde vervolgens in blessuretijd en liep ook nog uit naar een 4-2 geflatteerde overwinning.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.