Topper Vios – Hatto Heim onbeslist

DSC 0056 AangepastVios slaagde er zaterdag niet in het gat met koploper Hatto Heim te dichten. In een boeiend voetbalgevecht bleven de Vaassenaren tegen hun directe concurrent steken op een 2-2 gelijkspel.

 

De start van Vios was veelbelovend. Al in de 1e minuut pikte Richard van Beek een te korte terugspeelbal op en hij tekende met een schot van 25 meter de 1-0 aan. Enkele minuten later was Noah Tuasela dichtbij een volgende treffer, maar hij kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Mehmet Ali Akalin af te ronden. Hatto Heim leerde snel van het defensieve geklungel en koos sneller voor de lange bal. Zonder dat er grote kansen ontstonden, kwam er wel meer dreiging voor het doel van Vios. Na ruim een half uur viel toch de gelijkmaker. Rowan Mensink, die wel heel veel vrijheid kreeg, werd in zijn rush richting het Vios-doel nog gestuit, maar Niels Messerschmidt pikte de bal op en hij bracht Hatto Heim op gelijke hoogte. Scheidsrechter Maat had zijn handen vol aan het bij vlagen stevige duel en hij trakteerde Vios al voor rust op vier gele kaarten, wat tot de nodige irritatie leidde. Hatto Heim wist hier verder niet meer van te profiteren, zodat de beide teams met 1-1 gingen rusten.

De pauze had Vios zichtbaar goed gedaan, want vanaf de aftrap werd Hatto Heim in het defensief gedrongen. Jaron Dijksterhuis kreeg een goede kans, maar hij probeerde Dennis de Jong aan te spelen, waar hij beter voor eigen succes had kunnen gaan. Noah Tuasela kopte rakelings over en De Jong profiteerde bijna van een Hattems misverstand. De Jong kreeg in de 60e minuut nog de beste kans. Vrij voor doelman Van Dijk had hij teveel tijd nodig, waardoor Koridon met een ultieme tackle redding kon brengen. Toen Akalin na een knappe individuele actie de bal net langs de verkeerde kant van de paal krulde, leek een voorsprong van Vios slechts een kwestie van tijd. Een kwartier voor tijd zette Twan van Rijssen de wedstrijd op z’n kop door tegen de verhouding in de eerste vlot lopende Hattemse aanval na rust af te ronden. Vijf minuten later viel de verdiende gelijkmaker. Hatto Heim wist een corner niet weg te werken en Mathijs Meijer reageerde het meest attent. In de resterende tijd ging Vios nog op zoek naar de overwinning, maar Hatto Heim hield stand.

Vios blijft daarmee derde op de ranglijst met 3 punten achterstand op koploper Hatto Heim. Volgende week wacht het uitduel bij nummer 4: SC Rouveen.

DSC 0056 Aangepast

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.