Vios wint van BAS in Biddinghuizen en blijft tweede

In de laatste vier wedstrijden wist VIOS maar drie punten te pakken. Een overwinning tegen BAS uit Biddinghuizen was gisteren daarom van belang om mee te blijven doen in top van de competitie.

VIOS begon afwachtend aan de wedstrijd. Het was zoeken naar de juiste organisatie om grip te krijgen op de positiewisselingen van BAS. In deze fase speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de Vaassenaren. Toch kwam Vios niet in de problemen en werd de ploeg zelfs gevaarlijk met een aantal snelle counters. Na wat omzettingen trok Vios het spel na 20 minuten meer naar zich toe.

Vios zette goed druk en leverde veel energie. Dit resulteerde in een aantal mooie aanvallen. In de 30e minuut had Vios langdurig balbezit. De bal werd snel rond gespeeld maar er werd balverlies geleden op het middenveld. Het was de sterk spelende Maurits Visch die meteen het duel aan ging en dat deze won. Hierdoor kon Vios de aanval voortzetten middels Levi Tuasela, die over links doorkwam. Zijn schot werd gekeerd, maar kwam via de rebound tegen zijn hoofd aan, waarna de bal in het doel belandde. Een gelukkige goal, maar een verdiende 0-1 voorsprong.

Er brak een fase aan wat we inmiddels kennen van Vios. Zo hier en daar wordt er goed gecombineerd, maar dit wordt afgewisseld met onnauwkeurige passes. Ook de vele positiewisselingen kwam het spel niet ten goede. Balverlies kan direct een gevaarlijk situatie opleveren. Mede hierdoor kwam Vios meer op eigen helft te spelen dan nodig was.

Vijf minuten voor rust werd de bal op de stip gelegd. Het was Dennis Gerritsen die de bal ongelukkig op zijn hand kreeg in het eigen strafschopgebied. De aanvoerder van BAS legde aan, maar raakte de buitenkant van de paal. Hierdoor ging Vios toch met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft kwam BAS dan toch op gelijke hoogte. Een diepe bal werd door centrumverdediger Gerritsen verkeerd behandeld, waarna de snelle spits van BAS door kon lopen naar het doel van Vios. Hij schoof de bal eenvoudig langs te keeper.

Vios herpakte zich. Er werd voor iedere meter gevochten en in balbezit werd veelal de juiste keuze gemaakt. Na een balverovering op het middenveld werd Dennis de Jong, de absolute aanjager deze middag, diep gestuurd. Hij passeerde de laatste man en omspeelde de keeper. Koelbloedig tikte hij de bevrijdende en tevens winnende treffer binnen: 1-2.

Met deze overwinning op zak blijft Vios op een gedeelde tweede plaats staan. Volgende week ontvangen de Vaassenaren koploper Hatto Heim dat drie punten meer heeft behaald. Is dit Vios in staat volgende week de koploper te verslaan?

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.