VIOS wint weer eens

DSC 0064 AangepastNa een paar teleurstellende uitslagen was er gisteren eindelijk weer de volle winst voor VIOS tegen het matig spelende ESC uit Elburg. Op de mooie herfstmiddag was het de thuisploeg die vanaf het begin domineerde.

Wellicht vanwege de 21 tegendoelpunten tot nu toe beperkte de ploeg uit Elburg zich tot tegenhouden op het eigen veld. Behalve enkele plaagstootjes bij een foute pas van VIOS kon ESC geen potten breken. Maar tegenhouden en bijna alleen verdedigen is een tactiek waar de Vaassenaren het moeilijk mee hebben dit seizoen. Blijkbaar raakt dat bekend in de regio, want steeds weer ontmoet heet technisch vaardige team een tegenstander die alleen lange ballen vooruit schiet en wacht op een foutje van de tegenstander. Dat VIOS beter was, werd verwacht en het was ook zichtbaar in het spelbeeld. VIOS domineerde en creƫerde kansen. Maar het overwicht werd pas tegen de rust tot uitdrukking gebracht in de score. In de 30e minuut ging een bal na een goed lopende aanval nog naast, maar in de 41e minuut gaf Richard van Beek een afgemeten voorzet vanaf de achterlijn die door Daan Gorelikow als een echt goalgetter werd binnen gewerkt: 1-0. Niemand verwachtte dat het hierbij zou blijven.

Toch gaf de tweede helft hetzelfde beeld. VIOS viel aan en ESC beperkte zich tot verdedigen. Of de Elburgers zich al neerlegden bij een nederlaag of gewoon niet in staat waren tot aanvallen? In ieder geval was er niet een uitgespeelde kans te noteren voor ESC. Het was een beetje laf voetbal, maar wel effectief omdat de geelzwarten nauwelijks door het volle doelgebied van ESC heen konden voetballen. VIOS bleef geduldig aanvallen en kreeg een paar kansen om de voorsprong te vergroten, waaronder een schot van Richard van Beek, die de keeper van ESC op zijn weg vond. Enkele technische hoogstandjes van Mehmet Ali Akalin waren mooi voor de toeschouwers, maar leverden geen treffer op. Ook enkele dubieuze vlagsignalen van de Elburger grensrechter konden de tegenstander niet in het zadel helpen en zo bleef het bij een kleine maar verdiende overwinning voor VIOS. Het spel was af en toe slordig, de passes waren vaak onnauwkeurig, maar de inzet was goed. Meer effectiviteit en bijvoorbeeld rendement uit standaardsituaties lijkt nodig om mee te kunnen doen om de titel. Maar wie weet groeit het team door deze overwinning. Na twee nederlagen zat er wellicht ook wat spanning in de benen en hoofden. Volgende week kan progressie worden getoond in de bekerwedstrijd (thuis) tegen Hoevelaken.

DSC 0064 Aangepast

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.