Jelle ter Weeme gaat als een beest tekeer in cross

cross 3Vanaf de start lag de latere winnaar, de 18-jarige Jelle ter Weeme, aan kop tijdens de zaterdag verreden Rabobank-Sportsbalmcross, die voor de negenentwintigste keer verreden werd rondom de zandbult bij de Nieuwe Vijver aan de Dellenweg in Epe. De wedstrijd ging over 45 minuten plus 1 ronde en dat betekende voor Ter Weeme 12 rondjes als een gek te keer gaan. Ook in 2017 en 2018 won hij.

door Henk Boeve

De grootste winst pakte Ter Weeme in de eerste ronden. Zijn voorsprong bedroeg toen steeds rond de minuut op een groepje met o.a. Joost van Oosterhout, Lionel Bouma, Gerrit Peters en Roberto van Goor. Uiteindelijk won hij met een voorsprong van ruim 3 minuten op nummer twee, Joost van Oosterhout. Als derde eindigde Lionel Bouma. Bij de dames was Jolanda van der Ende de snelste, gevolgd door Natascha Doornebosch.

De organisatie was in handen van wielerclub ‘Houdt de Ketting Strak’ uit Emst en het was de laatste onderlinge wedstrijd van dit jaar.

De uitslag:

1. Jelle ter Weeme
2. Joost van Oosterhout
3. Lionel Bouma
4. Gerrit Peters
5. Roberto van Goor
6. Erwin Horst
7. Jolanda van der Ende (dame)
8. Robert Leusink
9. Marcel Commandeur
10. Cees Filippo
11. Bas Huis in ‘t Veld
12. Chris Ronde
13. Erik Koetsier
14. Jan Dokter
15. Natascha Doornebosch (dame)
16. Bert Elskamp

cross 1

Foto’s: Sander Pannekoek

cross 3

cross 2

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.