Ondanks zeikweer weer een 10 voor veldtoertocht in Emst

foto 5 foto op hei vader met kind achterop AangepastDe 19e editie van de Gisola Emster Veldtoertocht gaat de boeken in als de tocht met veruit de meeste regen. Begon zaterdagmorgen met motregen, op een bepaald moment kwam het werkelijk met bakken tegelijk de hemel uit. Gevolg is dan ook dat het aantal deelnemers ten opzichte van de vorige edities, aanzienlijk minder was. Toch hadden nog 539 deelnemers de moeite genomen om naar Emst te komen.

door Henk Boeve

Hulde aan deze mensen. Door de vele regen was de tocht, die voerde door het prachtige bosgebied van de Noord-Veluwe, zeer pittig. Velen hadden gehoopt een wolf te kunnen spotten, maar die hielden zich natuurlijk schuil. Deelnemers hadden niets dan lof over de tocht. Prachtige natuurgebieden, prima verzorging onderweg, op alle gevaarlijke punten stonden verkeersregelaars.

Dirk Sloesarwy uit Woerden was één van de deelnemers op de 45 km. Hij bleek controleur te zijn namens de NTFU, de overkoepelende organisatie waaronder de Gisola Emster Veldtoertocht valt. Omdat de Emster tocht het predikaat ‘Extra Goed Geregeld’ heeft, wordt door een anonieme deelnemer - na afloop bleek dat dus Sloesarwy te zijn - gecontroleerd op heel veel punten, zoals uitzetten van de route, veiligheid bij oversteekpunten, rustpunten, etc. etc. Na afloop had Sloesarwy alleen maar lof over de tocht. ,,Eigenlijk kan ik alleen maar het cijfer 10 geven’’, vertelde hij. De komende jaren blijft de Gisola Emster Veldtoertocht zich profileren met dit hoogste predikaat.

Martin Wolf (53 jaar) uit de Wijk had twee vrienden meegenomen, Jan Timmerman (66 jaar) en Sjerp Visser (59 jaar). Deze drie mannen fietsen wekelijks wel ergens een veldtoertocht en in Emst reden ze de 60 km. Ook organiseren ze zelf een veldtoertocht in de Wijk. Zij waren verbaasd over de uitstekende organisatie. ,,Alles klopte tot in de details. Prima verzorgingsposten, route uitstekend uitgepijld, veel aan de veiligheid gedaan. Alleen het weer vandaag, dat was pet’’, zegt Wolf.

De familie Bijlsma met twee kinderen was helemaal uit Aalsmeer gekomen om de Gisola Emster Veldtoertocht te rijden. Vader Taeke Bijlsma (30 jaar) had zoonlief Dax (5 jaar) achter op de fiets zitten. Wat had Dax door de vele regen onderweg het koud gehad. Dochter Mette (9 jaar) fietste zelf op een mountainbike en zonder problemen fietste zij de 30 km-route. En moeder Kim (39 jaar) had er helemaal geen problemen mee. De vraag aan haar wat er nog verbeterd kan worden aan de tocht, leverde een kort en krachtig antwoord op: ,,Het weer. Verder niets.’’

Door het slechte weer was het risico van valpartijen uiteraard aanzienlijk groter, maar dat was voor maar één persoon heel vervelend; hij werd door de EHBO doorverwezen naar de huisartsenpost van het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn. Mijnheer Wolf uit Epe had schouderproblemen, maar achteraf bleek dat erg mee te vallen, want hij had niets gebroken.

Volgend jaar wordt de 20e editie van de Gisola Emster Veldtoertocht verreden op zaterdag 17 oktober. Zie voor meer foto’s www.hdks.nl

foto 1 Epe fiets voor water Kenia 19 10 2019 Aangepast

'Epe fietst voor water' fietste in Emst in het water.

foto 2 bij de start 19 10 2019 Aangepast

foto 3 bij post met kind opde fiets Aangepast

foto 4 hei met Harrie Bolink 19 10 2019 Aangepast

foto 5 foto op hei vader met kind achterop Aangepast

foto 6 post 1 met veel fietsen 19 10 2019 Aangepast

foto 7 krentenbollen bij rustpunt 19 10 2019 Aangepast

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento