Spektakel bij Vios-Oene: 2-2

Wie voorafgaand aan de competitie voorspeld zou hebben dat het verschil tussen de beide kemphanen Vios en Oene al 9 punten na 3 wedstrijden zou zijn, zou meewarig worden aangekeken. Oorzaak hiervan ligt aan de kant van Oene, dat een valse start heeft gemaakt. In de voorbereiding liep alles nog op rolletjes. De Veluwe Cup werd gewonnen en zonder moeite werd de volgende bekerronde bereikt. Maar in de eerste drie wedstrijden werden geen punten behaald. De druk om punten te halen werd onmiskenbaar gevoeld.

 

Daarin schuilde voor Vios het gevaar. Vios kan terugvallen op een uitstekende verdedigende organisatie. In de eerste 3 wedstrijden werd nog geen tegengoal geïncasseerd. In deze wedstrijd moesten twee van de vier verdedigers verzuimen. Maurits Visch was geblesseerd en Stef Koldenhof was ziek. Middenvelder Richard van Beek was ook geblesseerd geraakt vorige week en de langdurige afwezigheid van Joas Pol noopten Vios tot het vinden van een oplossing.
De wedstrijd startte conform de verwachtingen. Bij balbezit van Vios zakte Oene helemaal terug tot eigen helft en probeerde de ploeg via de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit lukte al in de 11de minuut via Jim Schaap, die de terugkomende bal van de keeper beheerst afrondde. Oene zakte weer terug en liet Vios het spel maken. Vios had het in de eerste helft moeilijk met deze situatie. Vooral toen in de 25ste minuut Jacob Mosterd Oene op 0-2 zette.
Tekenend was dat Vios pas in de 29ste minuut voor het eerst richting doel schoot. In de 34ste minuut volgde de eerste vloeiende aanval, die werd afgerond door Dennis de Jong. De grensrechter van Oene had ergens buitenspel gezien en het doelpunt ging dus niet door. Vlak voor rust kwam Matthijs Meier in een lastige situatie en kopte hij op de paal van het eigen doel. Doelman Maikel Gerritsen kon de terugkomende bal vangen.

Vanaf de start van de tweede helft wist Vios wat gebracht moest worden. De gehele tweede helft was het ook eenrichtingsvoetbal richting het Oene-doel. In de 63ste minuut rondde Dennis de Jong een prachtige pass van de geweldig spelende Mehmet Ali Akalin af 1-2. De laatste 20 minuten waren voor Vios. In de 82ste minuut een kopbal van Dennis de Jong die net gered werd door Oene-doelman Wim Riphagen. In de 83ste minuut een schot van de ingevallen Jelle Pol op de lat. In de 87ste minuut zette Noah Tuasela Vios op 2-2 met een technisch prachtige aanname en afronding. De pass ontving hij van zijn broertje Levi.
In blessuretijd waren er nog kaarten en opstootjes, maar er werd niet meer gescoord.

Na afloop was er nog een heuse persconferentie en veel gezelligheid. Beide kampen waren tevreden met het gelijke spel. Oene had zijn eerste punt en Vios was toch maar terug gekomen van een 0-2 achterstand.

DSC 0027 Aangepast 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.